Contactlenzen en gezichtsvermogen

Ontdek een breed scala aan nuttige informatie over contactlenzen en je gezichtsvermogen.

CooperVision streeft ernaar om de manier waarop mensen elke dag zien te verbeteren. Als wereldmarktleider in de contactlensindustrie zijn we gepassioneerd over gezichtsvermogen – en we willen dat je dat ook bent!

Naast onze samenwerking met oogspecialisten over de hele wereld willen we dragers van contactlenzen zoals jij helpen op de hoogte te blijven over ooggezondheid en onze nieuwste innovaties voor zichtcorrectie. De informatie die volgt, opent mogelijk je ogen voor nieuwe mogelijkheden. Neem een kijkje!

Het gezichtsvermogen van kinderen

Ieder aspect van de gezondheid van je kind is belangrijk voor je. Net als op andere gebieden van de pediatrische gezondheidszorg gaan het gezichtsvermogen en de ooggezondheid van je kind gepaard met een unieke reeks vragen en zorgen. Van Het eerste oogonderzoek tot aan Kinderen en contactlenzen: in deze sectie vind je nuttige informatie over diverse onderwerpen.

Kom meer te weten over Het gezichtsvermogen van kinderen

Over oogcorrectie

Zicht wordt mogelijk gemaakt door een fascinerend samenspel tussen je ogen en je hersenen. Het zal je niet verrassen te vernemen dat er een medisch apparaat nodig is – zoals contactlenzen – om oogaandoeningen zoals bijziendheid (myopie), verziendheid (hyperopie), astigmatisme en presbyopie te corrigeren. In deze sectie leert je meer over veelvoorkomende oogaandoeningen en hoe contactlenzen daarbij kunnen helpen.

Kom meer te weten over Over oogcorrectie

Digitale levensstijlen

Smartphones. Tablets en e-readers. Desktop- en laptopcomputers. Ze hebben allemaal digitale schermen. En zoals voor de meeste mensen geldt, breng je waarschijnlijk de hele dag af en aan tijd door op deze digitale schermen. Het is de digitale levensstijl van vandaag – en het kan een effect hebben op je ogen en je gezichtsvermogen. Kom meer te weten in deze sectie, waar we het onderwerp op verschillende niveaus onderzoeken.

Kom meer te weten over Digitale levensstijlen

Zicht boven de 40

Presbyopie, een veelvoorkomende aandoening die het moeilijker maakt om je te concentreren op nabije voorwerpen, is een voorbeeld van hoe ons gezichtsvermogen kan veranderen. Aandoeningen zoals glaucoom en staar kunnen ook voorkomen naarmate je ouder wordt. Naast regelmatige bezoeken aan een oogspecialist is het belangrijk dat je je bewust bent van veranderingen in je gezichtsvermogen en wat je eraan kunt doen. Kom meer te weten in deze sectie.

Kom meer te weten over Zicht boven de 40

Ooggezondheid

Het oog is een complex orgaan. Daarom zijn regelmatige afspraken met een oogspecialist essentieel om te helpen je ogen gezond te houden. Net als bij andere aspecten van je gezondheid is het ook belangrijk om op de hoogte te blijven. In deze sectie vind je nuttige en informatieve content, inclusief antwoorden op een breed scala aan veelgestelde vragen.

Kom meer te weten over Ooggezondheid

Maandelijkse en tweewekelijkse contactlenzen

Veel mensen vinden dat het schema van maandelijks of tweewekelijks te vervangen contactlenzen beter past bij hun levensstijl. Hoewel een lensvloeistof nodig is om de lenzen elke avond schoon te maken en op te bergen, kunnen deze contactlenzen een betaalbare optie zijn voor zichtcorrectie. Om meer te weten te komen over maandelijks en tweewekelijks te vervangen contactlenzen, klik je door naar deze sectie.

Kom meer te weten over Maandelijkse en tweewekelijkse contactlenzen