Ooggezondheid

Raadpleeg regelmatig je oogspecialist. En hieronder vind je meer informatie over oogzorg, veelvoorkomende oogaandoeningen en nog veel meer.

Gezonde ogen dragen bij aan een gezond leven

Je ogen schoon en gezond houden omvat het plannen van routinematige oogonderzoeken en het raadplegen van je oogspecialist als je problemen met je gezichtsvermogen ondervindt. Net als bij andere aspecten van je gezondheid is het ook belangrijk om op de hoogte te blijven.

Wij staan klaar om je te helpen met een verzameling informatieve artikelen, waaronder antwoorden op een breed scala aan veelgestelde vragen. Je zult ook ontdekken hoe producten zoals dagelijksesilicone hydrogel-contactlenzen kunnen helpen je ogen comfortabel en gezond te houden.

Ooggezondheid

Siliconenhydrogel lenzen: wat maakt het uit?

Wat zijn silicone hydrogel contactlenzen, hoe verschillen ze van andere zachte lensmaterialen en wat zijn de voordelen? Kom hier meer te weten.

Article

Veel voorkomende contactlensproblemen, mythes en oplossingen

Hebt u vragen over het dragen van contactlenzen? Ontdek hier meer.

Article

Verstopte traanbuizen

Verstopte traanbuizen kunnen zich op elke leeftijd voordoen. Laten we eens nagaan wat de oorzaak is van een verstopping van de traanbuis en hoe deze kan worden behandeld.

Article

Droge ogen: wat is dat en wat kunt u ertegen doen?

Soms produceren we niet genoeg tranen om onze ogen vochtig te houden, of de tranen kunnen van slechte kwaliteit zijn. Kom meer te weten.

Article

Oogallergieën

Hier bespreken we oorzaken en manieren om te helpen bij het omgaan met brandende, jeukende, waterige rode ogen als gevolg van oogallergieën.

Article

Hoe krijg je bindvliesontsteking?

Wat het is, of het besmettelijk is, en hoe u het kunt behandelen – hier is een overzicht van wat u moet weten over deze aandoening die een rood oog veroorzaakt als gevolg van een infectie van het bindvlies op het oogoppervlak.

Article

Eenvoudige stappen op uw gezichtsvermogen te verbeteren

Hier volgen enkele fundamentele manieren om zelf uw gezichtsvermogen en ooggezondheid te verbeteren.

Article

Tranende ogen: wat proberen ze u te zeggen?

Tranen helpen onze ogen te verzachten en gesmeerd te houden. Maar wat gebeurt er als ze vochtiger aanvoelen dan normaal – en wat kunt u eraan doen?

Article

Glasvlochttroebelingen

Het voor het eerst waarnemen van vlekken of zwevers in uw ogen kan zorgwekkend en zelfs beangstigend zijn. Kom meer te weten.

Article

Acanthamoeba keratitis

Wat u moet weten over Acanthamoeba keratitis, een zeldzame maar mogelijk verwoestende ooginfectie.

Article