Als we niet scherp kunnen zien, houden we ons overal aan vast. Ook al kunnen we zicht niet corrigeren zonder de hulp van lenzen of een operatie, er zijn wel een aantal fundamentele manieren waarop u uw gezichtsvermogen en de gezondheid van uw ogen zelf kunt verbeteren.

Op natuurlijke wijze het gezichtsvermogen verbeteren

De beste manier om uw gezichtsvermogen op natuurlijke wijze te verbeteren om uw ogen te geven wat ze nodig hebben om gezond te blijven. Regelmatig gezonde voeding en vitaminen houden uw ogen - en uw lichaam in het algemeen - in topconditie.

Vitaminen en antioxidanten

Twee veel gebruikte vitaminen en antioxidanten waarvan is gebleken dat die het gezichtsvermogen verbeteren, zijn onder meer:

  • Vitamine-A (tekorten schaden onze hoeveelheid pigment dat rodopsine heet en van cruciaal belang is voor het zien bij weinig licht en 's avonds)
  • Luteïne

De werking van luteïne op uw ogen

Luteïne is een pigment dat in hoge concentraties te vinden is in een laag van het netvlies waar cellen vol pigment helpen bij het afschermen van te veel licht. Uit betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat luteïnesupplementen dit proces in onze ogen ondersteunen om het gezichtsvermogen op natuurlijke wijze te verbeteren.

Gelukkig is luteïne een antioxidant die van nature voorkomt in fruit en groenten, zoals spinazie, kool en snijbiet

Voedsel om te zien

Vee van de vitaminen en antioxidanten die het gezichtsvermogen op natuurlijke wijze verbeteren, zijn te vinden in de gewone voeding, zoals:

  • Wortels, (boeren)kool en spinazie (vitamine-A en luteïne)
  • Lever (vitamine-A), inclusief kabeljauwleverolie
  • Snijbiet, courgette en spruitjes (luteïne)
  • Zoete aardappelen en boter (vitamine-A)

Sparen oogoefeningen mijn gezichtsvermogen? (Of word ik daar alleen maar draaierig van?)

Veel oogoefeningen worden aangeprezen als manieren om op natuurlijke wijze het gezichtsvermogen te verbeteren en bijziendheid te overwinnen. Bij de Bates-methode worden aai-, bewegings- en visualisatietechnieken voorgesteld om de oogbal een andere vorm te geven en het gezichtsvermogen te verbeteren. Yan Bao Jian Cao biedt massage en acupressuur aan als manieren om oogproblemen en vermoeide ogen te verlichten.

Geen van de oefeningen blijkt echter niet meer dan anekdotische of placeboresultaten op te leveren. Hoewel oogtraining een serieus aandachtsgebied is binnen de oogmeetkunde voor problemen met ongelijke oogstanden, volgbewegingen en overbelasting, is er geen overtuigend bewijs dat oogoefeningen gezichtsscherpte kan beïnvloeden.

We kunnen ons zicht niet corrigeren zonder professionele hulp, en er is geen snelle oplossing voor problemen met het gezichtsvermogen. Maar met zaken zoals goede voeding kunt u uw gezichtsvermogen nog steeds op natuurlijke wijze zelf helpen. Bespreek dat, zoals altijd, met uw oogarts.

 

Niets in dit artikel mag worden opgevat als medisch advies noch is dit artikel bedoeld als vervanging van de aanbevelingen van een medische zorgverlener. Stel specifieke vragen aan uw oogspecialist.

More Articles