Contactlenzen met sterkte zorgen ervoor dat we geen last meer hebben van het dagelijkse gedoe met een bril, en dat is nog het prettigst bij het sporten. Contactlenzen kunnen vooral een uitkomst zijn voor sportieve tieners.

Uw contactlenzen kunnen uw spel op de volgende manieren verbeteren:

Betere sportprestaties

Contactlenzen dekken uw blikveld meer dan een bril, en daarmee is de scherpte van uw zicht en uw perifere zicht ook beter. Zeven op de tien kinderen die voor een onderzoeksverslag van de Amerikaanse optometristenvereniging uit 2010 zijn ondervraagd, zeiden dat ze beter presteerden in hun sport als ze contactlenzen droegen in plaats van een bril.

Bal- en slagsporten

Sporten waarbij behendigheid en snelle bewegingen nodig zijn, zijn geweldig met contactlenzen met sterkte. Ze blijven op belangrijke momenten op hun plek zitten (of vallen er niet uit).

Contact- en extreme sporten

Extreme sporten en ruwe contactporten (zoals worstelen en voetbal) zijn zwaar genoeg zonder dat u zich zorgen maakt over letsel door uw eigen bril.

Racesporten

Contactlenzen blijven zitten zodat u zelfs op hoge snelheden scherp zicht houdt, en uw blikveld zo verbreed dat u ziet wie achter u aan zit.

Meer draagcomfort

Contactlenzen dragen tijdens trainingen of competitiewedstrijden betekent niet langer afgeleid worden door een verschuivende of vallende bril. U kunt zich op het spel concentreren in plaats van op uw bril.

Vooruitgang in de contactlenstechnologie biedt sportmensen ook meer draagcomfort. Wegwerplenzen geven u elke dag een fris en soepel oppervlak zodat u geen last krijgt van irritaties. De nieuwe generaties siliconenhydrogel contactlenzen verbeteren de zuurstofdoorlaatbaarheid, waardoor uw ogen meer zuurstof krijgen voor een beter zicht, maar toch een vocht aantrekkend vermogen en draagcomfort blijven houden.

Betere bescherming voor uw ogen

Naast het verkleinen van het risico van oogletsel door een gebroken of verbrijzelde bril, kunnen contactlenzen helpen om het u tijdens het sporten makkelijker te maken uw ogen te beschermen. Contactlenzen zorgen ook voor meer veiligheid doordat u gemakkelijker een helm of beschermbril op kunt zetten die uw ogen afschermen tegen uv-stralen en beschermen tegen letsel door brute kracht.

Contactlenzen tijdens het sporten kunnen helpen uw spel een betere en leukere ervaring voor u te maken. Bespreek met uw oogzorgspecialist welke contactlenzen het meest geschikt zijn voor uw sport.

 

Niets in dit artikel mag worden opgevat als medisch advies noch is dit artikel bedoeld als vervanging van de aanbevelingen van een medische zorgverlener. Stel specifieke vragen aan uw oogspecialist.

More Articles