Nieuwe drager

Als je op het punt staat om je eerste contactlenzen te krijgen, of net bent begonnen met het dragen ervan, heb je vast en zeker vragen.

Tips, antwoorden en advies voor de beginnende contactlensdrager

Klinkt het volgende je bekend in de oren?

  • “Ik voel me zelfverzekerd als ik mijn contactlenzen draag. Ik ben tevreden met mijn bril, maar soms wil ik gewoon een meer natuurlijke look.”
  • “Ik heb een actieve levensstijl. Contactlenzen geven me gewoon meer vrijheid en flexibiliteit om de dingen te doen waar ik het meest van geniet.”
  • “Ik sport veel, dus ik wil niet het risico lopen om mijn bril te beschadigen. En contactlenzen geven me een breder gezichtsveld, wat me helpt om beter te spelen.”

Wat je motivatie ook is om voor het eerst contactlensdrager te worden, wij staan klaar om je te helpen. Hieronder vind je antwoorden op de meest voorkomende vragen van nieuwe dragers, waaronder hoe je je contactlenzen aanbrengt, verwijdert en reinigt, en nog veel meer.

Nieuwe drager

Contactlenzen reinigen

Hier zijn enkele do’s en don’ts voor het reinigen en desinfecteren van uw herbruikbare (of regelmatig vervangende) contactlenzen – en de redenering erachter.

Article

Contactlensverzorging: alles uit uw lenzen halen

Zorg dragen voor uw contactlenzen is van cruciaal belang. We zullen een aantal best practices bekijken en bespreken hoe u alles uit uw contactlenzen kunt halen.

Article

Contactlenstips voor u

Deze tips voor het indoen van contactlenzen kunnen u helpen de problemen te vermijden waarmee sommige dragers te maken hebben gehad.

 

Article

Veelgestelde vragen

Hebt u een vraag over contactlenzen? Of u nu contactlenzen van het merk CooperVision draagt of niet, u vindt hier hoogstwaarschijnlijk het antwoord.

Article

De werking van contactlenzen

Wij zijn behoorlijk onder de indruk van contactlenzen. Lees verder om meer te weten te komen over hoe ze werken, de verschillende soorten contactlenzen en een korte geschiedenis van de contactlens.

Article

Hoe zet u contactlenzen in?

Het indoen van contactlenzen is een ongelooflijk eenvoudig proces en wij zijn er om dit proces stap voor stap met u te doorlopen.

Article

Contactlenscontroles

Naast een uitgebreid oogonderzoek wordt de contactlens bij de contactlenscontrole ook aangemeten. Dit is wat u kunt verwachten.

Article

Contactlenzen eruit halen

Hier volgen enkele tips voor het uitdoen van uw contactlenzen die het proces wat soepeler zullen maken.

Article

Wat zijn contactlenzen?

Als u niet bekend bent met contactlenzen zullen wij u kennis laten maken met deze onzichtbare maar veelgebruikte kleine assistenten.

Article

Tips voor het vinden van een oogarts

Op zoek naar een oogspecialist? Overweeg deze nuttige tips of gebruik onze 'Vind een opticien'-tool.

Article

Hoe koopt u contactlenzen?

Het kopen van contactlenzen is heel eenvoudig en kost weinig tijd – alleen een kort bezoek aan uw lokale oogspecialist.

Article

Een oogtest: wat kunt u verwachten?

Een vraag die veel mensen bezighoudt is: "Hoeveel kost een oogonderzoek?". Het antwoord hangt, zoals u misschien al had verwacht, af van verschillende factoren.

Article