Sport is wereldwijd een belangrijk tijdverdrijf.

We doen er alles aan om ons te beschermen tegen gebroken botten, hersenschuddingen en zelfs blaren, maar we vergeten vaak om beschadigde hoornvliezen, gebroken oogkassen en permanent verlies van gezichtsvermogen te voorkomen. Jaarlijks lopen 40.000 mensen oogletsel op dat substantieel genoeg is om er melding van te maken.

Er zijn verschillende soorten sportbrillen die zijn ontwerpen om niet alleen onze ogen en ons gezichtsvermogen te beschermen, maar om uw atletische prestaties te verbeteren.

Beter spel, betere prestaties, betere bescherming

Het dragen van een bril die is ontworpen voor de sport, heeft vorm gegeven aan beschermende en prestatievoordelen. Zo kunnen sportbrillen in grote takken van sport helpen.

Contactsport

Spelers en enthousiaste toeschouwers zijn zich zeer wel bewust van verdwaalde ellebogen, knieën en andere zaken die je kant op komen tijdens voetbal, hockey en basketbal.

Bescherm- of veiligheidsbrillen zorgen ervoor dat die dingen uw ogen, de kwetsbaarste en meest blootgestelde organen in uw lichaam niet raken. U kunt oogkasbreuken, gezwollen netvliezen, inwendige bloedingen, ontstoken irissen en staar als gevolg van dergelijke botte ongelukken voorkomen.

Sportbrillen bieden ook beter zicht en bescherming in de zon en, als u zichtcorrectie nodig hebt, kunt u met minder zorgen beter zien.

Aanbevolen bescherming:

  • bescherm- of veiligheidsbrillen
  • Polycarbonaat gezichtsvizieren

Balsporten en sporten met sticks en knuppels

Bij sporten zoals handbal, squash, raketbal, tennis, golf en honkbal worden harde voorwerpen op hoge snelheden gegooid. Niet-wegglijdende, niet-beslaande brillen zorgen er niet alleen voor dat u uw ogen op de bal kunt houden, maar het impactbestendige polycarbonaat en op sporten toegespitste ontwerp houden de bal ook uit uw oog.

Aanbevolen bescherming:

  • Beschermbrillen
  • Maskers en honkbalhelmen

Watersport

Sport- en zwembrillen zijn geweldig voor watersporten, waarbij van alles door harde wind en hectiek uw kant op komt. Sportbrillen zijn ook van belang bij ter preventie van schade door uv-stralen en lichtspiegelingen die de prestaties negatief kunnen beïnvloeden.

Aanbevolen bescherming:

  • bescherm- of veiligheidsbrillen
  • Zwembrillen

De juiste sportbril kiezen

Dit moet u weten bij het uitkiezen van bescherm- of veiligheidsbrillen:

  • Koop nooit bescherm- of veiligheidsbrillen zonder glazen.
  • Kies polycarbonaat glazen, want dat materiaal kan de grootste impact aan.
  • Zoek naar glazen die niet beslaan en, voor buitensporten, UV-bescherming.

Vergeet niet dat als u uw ogen beschermt, u ook uw gezichtsvermogen beschermt. Ga met vragen altijd naar uw oogzorgspecialist. Hij of zij kan u adviseren over juiste oogverzorging en bril voor uw ogen en levensstijl.

 

Niets in dit artikel mag worden opgevat als medisch advies noch is dit artikel bedoeld als vervanging van de aanbevelingen van een medische zorgverlener. Stel specifieke vragen aan uw oogzorgspecialist.

More Articles