Dus uw tiener wil contactlenzen! Dat willen er wel meer.

Sommigen zijn de dikke brillenglazen zat en willen de vrijheid van contactlenzen met sterkte, of willen gewoon beter zicht tijdens het sporten. Anderen willen geen bril meer of mode- of kleurlenzen uitproberen.

Waar moet u zich, als ouder, van bewust zijn als het gaat om contactlenzen voor tieners? Hier zijn een aantal aandachtspunten.

Pas op met Halloween-lenzen

Halloween-lenzen of kleurlenzen kunnen heel leuk zijn, vooral voor tieners die hun persoonlijkheid willen benadrukken. Als uw tiener deze en andere modelenzen online wil kopen, moet u weten dat sommige niet door de FDA zijn goedgekeurd tenzij ze zijn gekocht via de juiste kanalen.

Contactlenzen zijn medische hulpmiddelen. Contactlenzen dragen die niet goed passen of niet zijn voorgeschreven door een specialist, kunnen de ogen van uw tiener beschadigen. Raadpleeg uw oogarts voor meer informatie over dit onderwerp.

Overweeg daglenzen voor tieners

Schone contactlenzen dragen is de sleutel tot behoud van gezonde ogen. Daglenzen kunnen helpen.

Met daglenzen is het draagschema gemakkelijk te onthouden.

Daglenzen kunnen helpen bij allergieën, kalmeren geïrriteerde ogen.

Ze geven de eigenwaarde een opkikker als tieners succesvol omgaan met hun nieuwe verantwoordelijkheid.

Contactlenzen en sport: een succesvol stel

Als uw tiener op school of bij een club sport, maken contactlenzen het leven voor u beiden gemakkelijker.

Geen kapotte bril betekent dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over verwondingen door de bril en kostbare reparaties of vervangingen.

Nooit meer eraf gestoten of gevallen bril tijdens trainingen of bij het spelen.

Contactlenzen dekken een breder blikveld, waardoor het omgevingszicht beter is.

Contactlenzen maken het gemakkelijker om een beschermbril op te zetten.

Het gesprek: de eerste keer dat uw tiener contactlenzen draagt

Dit is een grote verantwoordelijkheid. Goed met contactlenzen omgaan helpt uw ogen en gezichtsvermogen optimaal te houden. Een aantal tips die u met uw tiener zou moeten delen:

Deel geen contactlenzen met anderen

Delen van contactlenzen is vragen om een infectie. En contactlenzen dragen die op maat zijn gemaakt, en met sterkte is onmisbaar bij de bescherming van uw zicht.

Met zorg behandelen

Contactlenzen kunnen breken. Draag nooit gebroken contactlenzen, want die kunnen uw ogen beschadigen.

Handen wassen voordat u ze indoet

Uw ogen zijn een van de kwetsbaarste punten van uw immuunsysteem, en bacteriën die hun weg hebben gevonden naar uw contactlenzen, komen in uw ogen terecht.

Laat uw tiener weten dat contactlenzen veel voordelen met zich meebrengen, maar dat ze ook de zorg nodig hebben, die we hier hebben besproken.

 

Niets in dit artikel mag worden opgevat als medisch advies noch is dit artikel bedoeld als vervanging van de aanbevelingen van een medische zorgverlener. Stel specifieke vragen aan uw oogzorgspecialist.

More Articles