NCC 2024 - Highlights

CONFERENCE HIGHLIGHTS

CooperVision Conference highlights

Sponsorlezing
Zondag 10 maart
11:15 – 12:15
Brabantzaal

Improving Lives, een leven lang contactlenzen dragen
Het thema van CooperVision tijdens dit NCC is het streven naar het verbeteren van levens door hoogwaardige optische oplossingen te bieden. De focus ligt op het uitgebreide myopie management-portfolio voor kinderen, tot en met oplossingen voor de presbyope klant, met een indrukwekkende selectie van meer dan 200.000 sterkte-opties.

Tijdens deze sessie zal Elena García Rubio vanuit haar ervaring meer vertellen en praktische tips geven hoe u een start kunt maken met het opzetten van een myopie management praktijk

ProgrammaPaneldiscussie
Maandag 11 maart
13:30 – 14:30
Brabantzaal

PRESBYOPIE
Does the know-it-all, know it all…
De vergrijzing speelt op dit moment in alle Europese markten een grote rol. Toch zien we dat het aantal contactlensgebruikers bij het bereiken van de presbyopie leeftijd in een duikvlucht terecht komen. Ook het aantal drop-outs neemt als gevolg van het ontstaan van presbyopie enorm toe. Op zich merkwaardig omdat er heden ten dage goede contactlens opties beschikbaar zijn, om de contactlens gebruiker ook langer te laten genieten van contactlenzen en om nieuwe gebruikers toe te laten treden.

In deze levendige sessie zullen 4 professional affairs managers van 4 firma’s (ALCON, Bausch +Lomb, Cooper Vision, Johnson & Johnson) met u in gesprek gaan over een aantal thema’s rondom het aanmeten en toepassen van multifocale contactlenzen. Aan de hand van een aantal stellingen zullen zij hun visie geven, maar nog belangrijker; u zult deze sessie gaan verlaten met een groot aantal tips & tricks om morgen uw presbyope klanten ook echt van multifocale contactlenzen te kunnen laten genieten en om uw contactlenspraktijk te laten groeien.

ProgrammaAlle papers en posters van CooperVision

Het scientific track van het NCC ‘Future Generation’ is een speciaal track dat in samenwerking met de BCLA (British Contact Lens Association) wordt georganiseerd. In deze track worden papers geprogrammeerd die zijn ingediend door wetenschappers, specialisten en optometristen wereldwijd. Het gaat hier allemaal om onderzoeken naar de toepassing van contactlenzen die nog niet eerder openbaar zijn gemaakt. Al deze papers zijn anoniem beoordeeld door een internationale wetenschappelijke commissie.

Abstracts 2024