Avaira Vitality™

  • Een moeiteloze upgrade. Een moeiteloze keuze.
Productspecificaties

Functies

  • Maandlenzen
  • Natuurlijke bevochtiging voor langdurig comfort
  • Silicone Hydrogel materiaal
  • Lage modulus, hoge DK voor diverse behoeften
  • NIEUW Betere bescherming met Class 1 UV filter(1)
  • NIEUW Hoger watergehalte
  • Zelfde betaalbare prijs als andere Avaira® producten
  • Aberration Neutralizing System™

Een moeiteloze upgrade. Een moeiteloze keuze.

Avaira Vitality heeft een handig maandelijks vervangschema en zacht, flexibel materiaal. Daarmee is het ideaal voor een groot aantal klanten. De lenzen zijn gemaakt van zeer modern Silicone Hydrogel en blijven op natuurlijke wijze vochtig. De kans dat uw klanten nog extra bevochtigende druppels nodig hebben is dus klein. En dankzij de UV-blokkering kunnen ze de lenzen met een gerust hart dragen.1

Een lens voor langdurig comfort

Avaira Vitality-maandlenzen bieden de uitstekende prestaties en de zichtkwaliteit die uw klanten van Avaira gewend zijn, maar nu met een hoger watergehalte en een verbeterde Klasse 1-UV-bescherming2. Allemaal voor dezelfde betaalbare prijs. En Avaira Vitality is ook eenvoudig opnieuw aan te meten, zonder extra tijd in de stoel. U kunt uw Avaira-klanten dus moeiteloos laten overstappen op Avaira Vitality.

Natuurlijke bevochtiging

De derde generatie Silicone Hydrogel-materialen in Avaira Vitality blijft uit zichzelf vochtig, zonder behandelingen aan het oppervlak. Dat zorgt, samen met het hogere watergehalte, voor een krachtige, comfortabele lens.

Daarnaast zorgt de gepatenteerde Aquaform® Technology van CooperVision voor een contactlens die van nature hydrofiel is. Aquaform Technology werkt met langere siloxaanketens, waardoor de lens minder siliconen nodig heeft voor een hoge zuurstofdoorlatendheid. Ook creëert de technologie binnenin het lensmateriaal geladen gebieden, die waterstofbruggen vormen met watermoleculen. Dit houdt het water vast in de lens, wat zorgt voor meer comfort en minder afzettingen.

Meer UV-bescherming3

Ultravioletstraling (UV-straling) kan schadelijk zijn voor de ogen. Het kan leiden tot staar en andere beschadigingen4. Daarom biedt Avaira Vitality Class 1-UV-bescherming, die meer dan 90% van de UVA- en 99% van de UVB-straling tegenhoudt.5 Dit zorgt ervoor dat de ogen van uw klanten beter worden beschermd. 

Continu comfort

Avaira Vitality bevat polyethyleenglycol (PEG), een zeer effectief smeermiddel dat hechte verbindingen aangaat met water. Het is een integraal bestanddeel van het oppervlak en de binnenkant van de lens. Het resultaat? Continu vochtige lenzen en een uitstekend comfort. De hele dag lang, en gedurende de gehele levensduur van de lens. 

Moeiteloos opnieuw aanmeten. Een moeiteloze upgrade.

Avaira Vitality heeft alle voordelen van Avaira in huis. Dat betekent dat de lenzen ook uitstekend aan te meten zijn. Bij bestaande Avaira-patiënten verloopt het opnieuw aanmeten dus geheel moeiteloos, zonder dat er extra tijd in de stoel voor nodig is.

Bied uw klanten dus Avaira Vitality-lenzen aan. Het levert uw praktijk talloze voordelen op, zonder enige moeite. 

.

1 Waarschuwing: UV-absorberende lenzen dienen niet ter vervanging van UV-absorberende oogbescherming zoals UV-absorberende brillen of zonnebrillen, omdat ze niet het hele oog en het complete gebied eromheen bedekken. Klanten moeten UV-absorberende oogbescherming blijven dragen zoals voorgeschreven.
2 Waarschuwing: UV-absorberende lenzen dienen niet ter vervanging van UV-absorberende oogbescherming zoals UV-absorberende brillen of zonnebrillen, omdat ze niet het hele oog en het complete gebied eromheen bedekken. Klanten moeten UV-absorberende oogbescherming blijven dragen zoals voorgeschreven.
3Waarschuwing: UV-absorberende lenzen dienen niet ter vervanging van UV-absorberende oogbescherming zoals UV-absorberende brillen of zonnebrillen, omdat ze niet het hele oog en het complete gebied eromheen bedekken. Klanten moeten UV-absorberende oogbescherming blijven dragen zoals voorgeschreven.
4 http://www.aoa.org/patients-and-public/caring-for-your-vision/uv-protection/uv-protection-with-contact-lenses?sso=y
5 Waarschuwing: UV-absorberende lenzen dienen niet ter vervanging van UV-absorberende oogbescherming zoals UV-absorberende brillen of zonnebrillen, omdat ze niet het hele oog en het complete gebied eromheen bedekken. Klanten moeten UV-absorberende oogbescherming blijven dragen zoals voorgeschreven

Lenstechnologie

Productdetails

Materiaal/H2O-gehalte
fanfilcon A / 55%
UV-bescherming
Yes
Vervangingsschema
Maandelijks
Zuurstofdoorlaatbaarheid
110 Dk/t (at -3.00D)
Verpakkingsgrootte
6
Design
Aspheric front surface
Basiscurve
8.4
Diameter
14.2
Sferische sterkte
+8.00D t/m -12.00D
(per 0.50D na +/- 6.00D)
No plano
Draagschema
Dagelijks
Modulus (MPa)
0.6
Handling tint
Lichtblauw