CooperVision advantage™

 

Als Business Partner geeft CooperVision een commitment om onze klanten te helpen hun doel te realiseren, de
categorie te laten groeien en meer waarde in de totale keten te creëren. Wij geloven dat het vergroten van het aantal
contactlensdragers de motor is van deze groei, omdat contactlensdragers loyaler zijn en een hogere gemiddelde
besteding doen dan brilklanten.

 

 


Om de groei van het aantal contactlensdragers te realiseren, zijn 3 strategische pijlers van belang:

 

 

 

CooperVision biedt u tools en services voor de juiste ondersteuning op elk van deze uitdagingen binnen uw praktijk. 

Op deze manier kunt u niet alleen de competentie van uw team uitbreiden, maar ook meer contactlensdragers behouden en meer groei in uw praktijk realiseren. Uw CooperVision Business Development Manager kan u ondersteunen in het bepalen waar voor uw praktijk de grootste potentie ligt door middel van een aantal business calculators. Wilt u weten welke specifieke tools wij aanbieden per groeipijler, klik op de bovenstaande gekleurde pijler en ontdek het zelf.  

 

 

 

1. Recruteren


Het begint allemaal met de instroom in de categorie. Meer consumenten met een contactlensaanpassing betekent een grotere instroom en dus meer dragers. 
 

Gepersonaliseerde POS-materialen
Met CooperVision Custom Campaigns stelt u eenvoudig zelf uw communicatiematerialen samen. Voor het drukwerk en de digitale content kunt u kiezen uit verschillende lenstypen, titels en foto’s. Er zijn meer dan 200 verschillende combinaties mogelijk! Uw logo wordt ook aan de uitingen toegevoegd en naar keuze worden de materialen in uw huisstijl doorgevoerd.

Digitale content mythes en barrières van contactlenzen
Met deze digitale uitingen kunt u via uw eigen social media kanalen of narrowcasting systemen de mythes en barrières die bij niet-dragers leven, wegnemen en de dialoog over contactlenzen op gang brengen.

Bellen voormalige dragers
Door voormalige contactlensdragers van uw praktijk te (laten) bellen en ze een aanbieding te doen om contactlenzen weer een keer te proberen of hun ogen te laten controleren, kunt u ze weer in uw stoel krijgen en het aantal contactlensdragers vergroten.

Training winkelpersoneel
Om meer dragers te creëren, moet u meer mensen in de stoel krijgen voor een contactlensaanpassing. Hiervoor zijn meer gesprekken over de optie van contactlenzen nodig met klanten. CooperVision kan u met verschilende trainingsvormen ondersteunen in het vergroten van de kennis en het zelfvertrouwen van uw team.

 

 

2. Vasthouden


Op het moment dat consumenten beginnen met het dragen van contactlenzen, is het van belang om ze in het eerste jaar vast te houden. Op dit moment stopt 60% van de nieuwe contactlensdragers binnen een jaar weer met dragen, met name door issues met de handling van hun lenzen en comfortproblemen. Als we (een deel van) deze groep, die zelf de intentie heeft om lenzen te dragen, weten vast te houden, betekent dit minder uitval en dus meer dragers.

 

OptiExpert™
Het vasthouden van nieuwe dragers van contactlenzen begint bij het snel selecteren van de juiste contactlens. OptiExpert™ is een gratis multifunctionele app die ontworpen is om oogzorgspecialisten te helpen de best mogelijke service te bieden aan hun contactlensdragers. Met 5 handige functies in 1 app bespaart u waardevolle stoeltijd en vergroot u de effectiviteit van uw nieuwe aanpassingen.

 

Training winkelpersoneel en specialist
Communicatie met en begeleiding van nieuwe contactlensdragers is cruciaal om te zorgen dat ze niet direct stoppen met dragen bij de eerste uitdagingen. CooperVision kan u ondersteunen om samen met uw team de effectiviteit van uw nieuwe aanpassingen te vergroten door middel van verschillende trainingsvormen.

My First lens
Problemen met handling zijn de voornaamste redenen voor nieuwe dragers om in de eerste 2 maanden te stoppen. My First lens is een toolkit met communicatiemateriaal, zowel fysiek als digitaal, die ondersteuning biedt aan (nieuwe) lensdragers op het gebied van handling (in- en uitdoen en eventueel onderhoud van contactlenzen). Deze materialen zijn ook op te maken met uw eigen logo en in uw eigen huisstijl.

100% Tevredenheidsgarantie
Om eventuele zorgen over de kosten van het proberen van contactlenzen weg te nemen en het risico van een verloren klant, met de bijbehorende investering van uw kant, te minimaliseren, biedt CooperVision de unieke 100% Tevredenheidsgarantie. Als een klant niet tevreden is met de lenzen, kan deze het geld terugkrijgen in de winkel waar de lenzen zijn gekocht. Dit biedt u een kans om uw klant te behouden als contactlensdrager voor de categorie en uw winkel. Als de consument uiteindelijk daadwerkelijk het aankoopbedrag terug wilt, wordt u gecompenseerd door CooperVision. Deze garantie kan in de winkel ondersteund worden door (gepersonaliseerde) POS-materialen. Vraag naar de voorwaarden bij uw Business Development Manager.

Dropouts in kaart brengen

Ook interesse om uw dropouts in kaart te brengen? Download HIER het gemakkelijke formulier om bij nieuwe aanpassingen uw proces van opvolging meer stuctuur te geven.

 

 

3. Managen 

Nadat lensdragers het eerste jaar zijn doorgekomen, haakt ieder jaar een deel af om diverse redenen, zoals comfortklachten of een veranderende behoefte. Als we (een deel van) deze groep, die zelf de intentie heeft om lenzen te dragen, weten vast te houden, betekent dit minder uitval en dus meer dragers. Door het voor deze consumenten beter en makkelijker te maken contactlenzen van uw praktijk te blijven dragen, vergroot u hun loyaliteit en uw bestand aan lensdragers.

Upgrade toolkit
Wilt u uw contactlensdragers overzetten op een modernere en/of gezondere contactlens, maar weet u niet goed waar en hoe te beginnen? De upgrade toolkit biedt u de fysieke en digitale communicatietools naar uw dragers om deze upgrade uit te voeren. Deze tools kunnen eventueel gekoppeld worden met het laten bellen door een extern telesales bureau om uw drager ook daadwerkelijk in de stoel te krijgen voor een upgrade.

OptiExpert™
OptiExpert™ kan u ook helpen bij het kiezen van de juiste lens voor een upgrade of bij het overzetten van een enkelvoudige drager naar een multifocale lens. OptiExpert™ is een gratis multifunctionele app die ontworpen is om oogzorgspecialisten te helpen de best mogelijke service te bieden aan hun contactlensdragers. Met 5 handige functies in 1 app bespaart u waardevolle stoeltijd en vergroot u de effectiviteit van uw aanpassingen.

Training specialist
Wilt u uw kennis vergroten zodat u effectiever uw dragers kan upgraden naar een modernere lens of converteren naar een multifocale lens? Coopervision kan u ondersteunen door middel van diverse trainingsvormen.

Exclusive brand
Door uw klanten contactlenzen aan te bieden met een verpakking in uw huisstijl, straalt u ook op productniveau uw bedrijf uit en kunt u mogelijk uw binding met uw dragers verder versterken. Mocht u hiervoor kiezen dan is CooperVision uw partner om deze mogelijkheden en condities te bespreken.

LensPlan
Door uw klanten een abonnementsvorm met maandelijkse betaling voor hun lenzen en oogzorg aan te bieden, vermindert u de kans dat ze naar een ander verkoopkanaal overstappen. CooperVision kan samen met een externe partner helpen een dergelijk systeem te ontwikkelen.

 

 

Bronnen: Vision Needs 2018 & GfK Category Retention research 2016