Avaira Vitality™ toric

  • Uitzonderlijke stabiliteit, gezichtsvermogen en draagcomfort in één lens.
Productspecificaties

Functies

  • Van nature hydrofiel
  • Optimaal ballastontwerp
  • Lage modulus en hoog Dk
  • Silicone Hydrogel + UV blokkering*

Geoptimaliseerde lensgeometrie

Avaira Vitality™ toric-lenzen van CooperVision bieden uw klanten met astigmatisme een lens die optimale prestaties levert en uitzonderlijk consistent in gebruik is. Dat is vooral belangrijk voor klanten met astigmatisme die doorgaans verschillende sterktes in elk oog nodig hebben.

 
Avaira Vitality toric-lenzen zijn zowel stabiel als nauwkeurig door het geoptimaliseerde ballastontwerp (of geoptimaliseerde lensgeometrie). Dit soort ontwerpen heeft meerdere facetten voor optimale gezichtsscherpte, pasvorm en draagcomfort.
De geometrie van de Avaira Vitality toric-lens en zijn brede ballastband richten de lens snel voor betere prestaties en eenvoudige aanmeting. En zijn gelijkmatige horizontale ISO-dikte verbetert eveneens de stabiliteit van de lens en zorgt voor een consistente pasvorm in alle sterktes, waardoor u uitstekend zicht hebt, ongeacht de sterkte.

Gepatenteerde Aquaform®-technologie

CooperVisions exclusieve Aquaform®-technologie zorgt ervoor dat Avaira een van nature hydrofiele lens is die water in de lens vasthoudt en zo uitdroging tegengaat. Zij combineert een lage modulus met hoge zuurstofdoorlaatbaarheid voor meer draagcomfort en goed ademende ogen.
Het resultaat is blijvend draagcomfort gedurende de hele dag voor uw klant en gedurende de levensduur van de lens.

*Waarschuwing: Uv-absorberende contactlenzen zijn geen vervanging voor uv-absorberende oogbescherming, zoals een skibril of zonnebril met uv-filter, omdat die het oog en het gebied eromheen niet volledig bedekken. Cliënten dienen, zoals voorgeschreven, uv-absorberende brillen te blijven dragen.

Lenstechnologie

Productdetails

Materiaal/H2O-gehalte
fanfilcon A / 55%
UV-bescherming
Yes
Vervangingsschema
Maandelijks
Zuurstofdoorlaatbaarheid
91 Dk/t (at -3.00D)
Verpakkingsgrootte
6
Basiscurve
8.5
8.5
Diameter
14.5
14.5
Sferische sterkte
+6.00D tot -6.00D
(0.25D dpt)
-6.50D tot -10.00D
(0.50D dpt)
Cilindrische sterkte
-0.75, -1.25, -1.75, -2.25
-0.75, -1.25, -1.75, -2.25
As
10° tot 180° (per 10°)
10° tot 180° (per 10°)
Draagschema
Dagelijks