Een levenlang lenzen dragen, het kan!

Het zeer uitgebreide portfolio van CooperVision maakt een leven lang lenzen dragen absoluut mogelijk. Denk daarbij aan MiSight® en Dreamlite MC® voor kinderen, Biofinity Energys® voor jongvolwassenen en Biofinity Toric Multifocal® voor presbyopen.

Comfort is belangrijk voor een lensdrager, maar comfortabel kijken gedurende de hele dag is natuurlijk ook essentieel. De accommodatie en de vergenties spelen een cruciale rol voor een comfortabel zicht gedurende de hele dag. Denk daarbij aan het bepalen van de binoculaire balans en het controleren van de aanwezigheid van amblyopie. Amblyopie vormt namelijk een contra-indicatie voor multifocale lenzen bij presbyopen, maar ook bij jonge kinderen is het noodzakelijk dit te onderkennen alvorens met myopie management te starten.

''Het zeer uitgebreide portfolio van CooperVision maakt een leven lang lenzen dragen absoluut mogelijk.''

De Humphriss-test kan worden toegepast als controle om de vertesterkte zo nauwkeurig mogelijk te meten. Test 14B van het 21-punten OEP (Optometric Extension Program), ook bekend als de nabij test met de vaste kruiscilinder, geeft extra informatie over hoe comfortabel iemand kijkt. De verwachte waarde van deze test is +0.50 dpt.

Deze test kan worden gebruikt om de additie objectief te meten bij presbyopen. Maar ook bij jongvolwassenen en kinderen biedt deze test waardevolle informatie. Wanneer je bij kinderen en jongeren een waarde krijgt die hoger is dan +0.75 Dpt, kan dit wijzen op digitale vermoeidheid of accommodatie-insufficiëntie, waarbij een plussterkte voor nabij goed verdragen wordt.

Een negatieve waarde kan wijzen op een accommodatiespasme of een convergentie-insufficiëntie. In dit geval is het raadzaam de klant door te verwijzen naar de oogarts of orthoptist voordat myopie management wordt gestart, of voordat accommodatieondersteuning wordt geadviseerd bij twintigers en dertigers die vele uren naar beeldschermen kijken.

''Wanneer je bij kinderen en jongeren een waarde krijgt die hoger is dan +0.75 Dpt, kan dit wijzen op digitale vermoeidheid of accommodatie-insufficiëntie, waarbij een plussterkte voor nabij goed verdragen wordt.''

Een dieper begrip van accommodatie en vergenties kan leiden tot een meer gepersonaliseerd en effectief advies voor de individuele behoeften van klanten die graag een leven lang lenzen willen dragen.

Klik op de afbeeldingen om een aantal korte video's van ongeveer 3 minuten te bekijken waarin de tests worden gedemonstreerd.

Disclaimer: Er bestaan vele verschillende tests om accommodatie en vergenties te meten; dit zijn slechts enkele die ik in de praktijk heb gebruikt. Voer vooral de tests uit waar je zelf de voorkeur aan geeft.

 

Binoculaire balans (klik op de afbeelding voor de video)

Humpriss test (klik op de afbeelding voor de video)
 

#14 B (OEP) - klik op de afbeelding voor de video
 

Veel plezier! 

Katherine Teblick, Professional Affairs Manager BeLux


Mocht je interesse hebben kan je altijd  een aanvraag doen voor training bij jou in de winkel:

Ook geven wij regelmatig workshops bij ons op kantoor, wel is het hiervoor nodig om je vooraf in te schrijven: 

Of volg een Webinar of een e-learning:

More Blog Posts
Related posts