Virtual Perspectives 2023 (beta)

Een GRATIS virtueel evenement met wereldberoemde internationale sprekers.

 

Doe mee aan Virtual Perspectives 2023, powered by CooperVision en breng een uitzonderlijk aantal oogzorgverleners samen voor een dag vol wetenschap, onderwijs en klinische parels.

We bespreken hoe u uw patiënten een succesvol leven lang contactlenzen kunt laten dragen, van de kindertijd tot presbyopie, we gaan in op de nieuwe uitdagingen waar we voor staan met de pandemie van myopie en we gaan in op duurzaamheid.

Mis niet onze wetenschappelijke expo die gedurende het hele evenement beschikbaar zal zijn, vol met de nieuwste klinische onderzoeksgegevens.

Together, let’s improve lives with contact lenses.

 

 

Maak kennis met de sprekers

 

Prof. Lyndon Jones, DSc PhD FCOptom FAAO FCAHS is hoogleraar aan de School of Optometry and Vision Science, Distinguished University Professor en directeur van het Centre for Ocular Research & Education (CORE) aan de Universiteit van Waterloo. Hij is de auteur van meer dan 450 refereed en professionele papers, een boek en heeft meer dan 1000 uitgenodigde lezingen gegeven in meer dan 40 landen.

 

Prof. Philip Morgan, BSc, PhD, MCOptom, FAAO, FBCLA, is hoogleraar Optometrie, hoofd Optometrie, plaatsvervangend hoofd van de afdeling Farmacie en Optometrie, en directeur van Eurolens Research aan de Universiteit van Manchester. Zijn onderzoeksinteresses zijn de klinische prestaties van contactlenzen en hij doceert over hetzelfde onderwerp op bachelor- en postdoctoraal niveau. Hij beheert ook een jaarlijks internationaal onderzoek naar het voorschrijven van contactlenzen.

Prof. Deborah Jones, BSc FCOptom FAAO, is klinisch professor aan de School of Optometry and Vision Science en klinisch wetenschapper bij het Centre for Ocular Research & Education van de Universiteit van Waterloo. Haar klinische aandachtsgebied is pediatrische optometrie en haar onderzoek betreft myopiecontrole. Deborah is lid van het British College of Optometrists, de British Contact Lens Association en de American Academy of Optometry.

Karen Walsh, is optometrist en opleider met meer dan 20 jaar ervaring. Ze is Director of Global Professional Affairs bij CooperVision en was Professional Education Team Leader bij het Centre for Ocular Research & Education, University of Waterloo. Karen is afgestudeerd in klinische optometrie aan de City University in Londen en is lid van de American Academy of Optometry en de British Contact Lens Association.

Prof. James Wolffsohn, BSc(Hons) PgCertHE PgDipAdvClinOptom MBA PhD PFHEA FSB FAAO FCOptom FIACLE FBCLA, behaalde een 1e klas Optometrie graad in Manchester, een PhD aan de Universiteit van Cardiff en een klinisch/onderzoeksbeurs aan de Universiteit van Melbourne. Hij werd benoemd tot hoofd Optometrie en Deputy Executive Dean for Life and Health Sciences door Aston University en is nu geassocieerd Pro-Vice Chancellor. Hij heeft meer dan 230 academische artikelen gepubliceerd.

Elena García Rubio, studeerde af aan de Optometrie School en voltooide vervolgens een Master in Optometrie, Contactlenzen en Visie Therapie in Madrid. Na haar opleiding in de VS is ze nu directeur van het Instituto Nacional de Optometría (INOP) in Madrid, gespecialiseerd in pediatrische optometrie, pediatrische contactlenzen en myopiecontrole. Elena adviseert ook contactlensfabrikanten over productinnovatie en onderwijs.

Dr. Byki Huntjens, is een Nederlandse optometrist, opleider, onderzoeker en liefhebber van contactlenzen/droge ogen. Ze behaalde haar MSc en PhD aan de Universiteit van Manchester waarna ze in een zelfstandige praktijk werkte voordat ze een academische positie kreeg aan de City University van Londen. Byki doceert contactlenzen aan bachelor-, master- en promovendi en geeft lezingen op tal van nationale en internationale conferenties.

Craig McArthur, BSc(Hons) Optom, MCOptom, MOptScot, MBCLA, is praktiserend optometrist, directeur en mede-eigenaar van een bekroonde optometrische praktijk in Schotland. Hij is klinisch adviseur en consultant, levert regelmatig bijdragen aan vakbladen en geeft lezingen over onderwerpen als myopie management, oculaire oppervlakteziekten, gespecialiseerde contactlenzen, maculaire screeningtechnieken en het gebruik van geavanceerde technologie in de optometrie.

Alexandra Skjöld, s een Zweedse optometrist die werkzaam is in een particuliere praktijk. Na haar master Klinische Optometrie heeft ze 12 jaar als optometrist gewerkt. De eerste 5,5 jaar in Noorwegen, daarna keerde Alexandra terug naar Zweden om in de praktijk van haar vader te gaan werken, waar zij partner is en ervaring heeft opgedaan met speciale contactlensaanpassingen, myopiemanagement, binoculaire visiebeoordelingen en visustherapie.

Riccardo Cano, is een Italiaanse orthoptist en opticien; hij werkt al meer dan 10 jaar in de brillenwinkel van zijn familie. Tijdens zijn studie en klinische praktijk ontwikkelde hij een passie voor de wereld van orthoptie, kindergeneeskunde en contactologie. Zijn passie voor contactlenzen, variërend van sferische, torische, multifocale tot speciale lenzen, bracht hem ertoe een paar jaar geleden een samenwerking met CooperVision aan te gaan als consultant/veldspecialist die vandaag de dag wordt voortgezet in de nieuwe rol van trainer/webinar-ambassadeur.

Dr. Sara De Lima, is een optometrist die haar MSc en PhD behaalde aan het Karolinska Instituut in Stockholm en vervolgens acht jaar in een zelfstandige praktijk werkte, gevolgd door klinisch onderwijs aan het Karolinska Instituut. In 2011 begon Sara in het St. Erik Eye Hospital, Stockholm, waar ze zich specialiseerde in medische contactlenzen en een PhD deed over congenitale cataract en contactlenzen. In 2021 begon ze haar huidige baan als COO van SöderÖgon.

Dr. Michael Baertschi, eidg. dipl. Augenoptiker und Kontaktlinsenspezialist, studeerde in 1991 af als apotheekhoudend opticien. Hij heeft tot nu toe 59 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en wereldwijd meer dan 160 lezingen gegeven. Michael werkte in privépraktijken, een medische laserkliniek en in het universiteitsziekenhuis van Basel. Hij is lid van verschillende comités op het gebied van optometrie en oogheelkunde. Sinds 2003 is Michael eigenaar van Eyeness AG in Zwitserland.

Karin van Hees-Teuben, is in 2010 afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Sindsdien werkt ze bij een toonaangevende Nederlandse contactlenspraktijk, waar ze zich richt op speciale lenzen en bijziendheidscontrole. Karin is voorzitter van de Contactlenscommissie van de Nederlandse Vereniging van Optometrie, een ambassadeur voor contactlensveiligheid en myopiecontrole, en een veelgevraagd spreker voor internationale conferenties.

Dean Roberts, BSc(Hons) MCOptom, studeerde in 2008 af als optometrist aan de Aston University. Hij werkte voor praktijken in het hele Verenigd Koninkrijk voordat hij in 2016 Specsavers' Ophthalmic Director werd. Dean voltooit nu zijn professionele certificaten in Medical Retina en Glaucoma aan Aston en City Universities. Bij Specsavers heeft hij in de afgelopen 6 jaar vele functies bekleed en momenteel is hij partner in de Optics UK Board en de Contact Lens Board.

Zoe Bull, is directeur Category Management EMEA voor CooperVision. Dit omvat het graven in gegevens om inzicht te krijgen in categorietrends en het creëren van groei in de contactlenscategorie. Zoe heeft leidinggevende functies bekleed zoals Head of EMEA Consumer Market Insights voor P&G Prestige en Head of Category Management & Insights bij Coty. Haar passies zijn inzicht in de klant, shopperpsychologie en probleemoplossing via kwantitatieve analyse.

Marcella McParland, studeerde af als optometrist aan de Universiteit van Manchester en werkte in privépraktijken en ziekenhuizen in het Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland, met als specialisatie het aanpassen van complexe contactlenzen. Ze heeft een passie voor onderwijs en leidt vele educatieve en digitale initiatieven in heel EMEA voor CooperVision. Marcella's huidige interesses zijn silicone hydrogel materialen, myopie management en vrouwen op de werkvloer.