Update plastic verpakkingen – september 2022

We werken eraan om de impact op het milieu te minimaliseren en duurzamer te opereren, omdat dit het juiste is om te doen — voor onze werknemers, onze klanten, ons bedrijf en onze planeet. Van productieverbeteringen die ontworpen zijn om water te besparen tot inspanningen waarmee we bijna 100% van de kunststoffen in het productieproces recyclen: CooperVision geeft prioriteit aan milieuverantwoorde praktijken in vier belangrijke gebieden: water, energie, recycling en mensen.

CooperVision startte in 2020 de samenwerking met Plastic Bank om ervoor te zorgen dat onze daglenzen volledig Plastic Neutral zijn. Sinds de start van het programma werden er dankzij dit partnership reeds een hoeveelheid plastic-vervuiling uit de oceanen gehaald, dat equivalent is aan 28 miljoen plastic flessen. 

Omdat klanten zich bewust zijn van het belang dat wij hechten aan duurzaamheid, aarzelen ze ook niet om ons vragen te stellen omtrent plastic materialen die wij gebruiken bij het transport van bepaalde leveringen. Enerzijds is dit een maatregel die we nemen om te voldoen aan de geldende Europese regelgeving omtrent de etikettering van medische hulpmiddelen, anderzijds om ervoor te zorgen dat de producten onbeschadigd bij u geleverd worden.

Wij willen u ervan verzekeren dat wij hier heel bewust mee omgaan en tevens de nodige acties ondernemen om in de toekomst nog duurzamer te acteren.

Ons huidige noppenfolie is 100% recyclebaar. Er is gekozen voor plastic (in plaats van papier) als doosvulling, vanwege het feit dat plastic vele malen lichter is. Dit zorgt voor een lagere belasting van het transport, waardoor de CO2-footprint beperkt blijft. Er wordt samen met de leverancier gewerkt aan verbetering van het noppenfolie, waarbij de folie 100% recyclebaar en 50% gerecycled is. De volgende stap is om 100% gerecycled plastic noppenfolie te gebruiken. Dit product is momenteel in ontwikkeling bij de leverancier.

Daarnaast zijn onze proeflenzen en MTO lenzen in een recyclebaar plastic zakje verpakt vanwege de verplichte vermelding van de CE-markering en het productieadres op de verpakking waarin medische hulpmiddelen worden geleverd. Dankzij het gebruik van recyclebare plastic zakjes die deze labels dragen, blijven wij voldoen aan de geldende Europese regelgeving. Ook hier wordt er naar de mogelijkheid gekeken om naar (deels) gerecycled plastic zakjes over te stappen binnen afzienbare tijd.

We blijven onze reeks aan initiatieven met betrekking tot duurzaamheid binnen CooperVision steeds verder uitbreiden, onder andere door het besparen, hergebruiken en recyclen van energie en materialen, zoals water en plastic verpakkingen. Voor een compleet overzicht van de verschillende initiatieven kan u op de volgende knop klikken: