Medewerker uitgelicht - Mark van Asperen

CooperVision is verheugd jullie voor te stellen aan Mark van Asperen. Hij is vanaf 1 februari 2023 de nieuwe Business Development Manager van Noord- en Oost-Nederland.

Hoi Mark, kun je wat over jezelf vertellen?
Ik ben Mark, 40 jaar en woon samen met mijn vrouw en kinderen in Stiens. In de wintermaanden ben ik vaak op de mountainbike te vinden, heerlijk de bossen in of meerijden met een toertocht. Daarnaast trap ik op de vrijdagavond graag een balletje met vrienden bij de plaatselijke voetbalvereniging. Verder ben ik gek op watersport en regelmatig alleen of met het gezin op het water te vinden. Ik vind het heerlijk om te varen en vervolgens te eindigen op een leuk terras.


Wat leuk Mark! Kan je ook wat vertellen over de werkervaring die je hebt opgedaan voordat je bij CooperVision ging werken?
Voor deze nieuwe functie bij CooperVision heb ik ruim 15 jaar werkervaring opgedaan in de optiek. Vanaf 2006 heb ik bij Hans Anders gewerkt en ben ik begonnen als Sales Trainer en Coach. Vervolgens heb ik als Sales Improvement Coach het verschil gemaakt en sinds 2019 als Retail Area Manager verantwoordelijk geweest voor 21 winkels. Verder heb ik verschillende opleidingen gevolgd in Detailhandel Marketing, Opticien Manager en HBO Hoger Management.


Heel veel werkervaring dus! En waarom ben je bij CooperVision gaan werken?
De reden dat ik bij CooperVision ben gaan werken is dat zij marktleider zijn (in zowel Europa als Benelux) met contactlenzen en staan voor grote successen. Daarbij spreekt me de waarde partnerschap heel erg aan wat CooperVision belooft aan haar partners. Samen bouwen aan sterke relaties en dat gebaseerd op eerlijkheid, openheid, vertrouwen en respect.

Wat mij verder nog heel erg aanspreekt is meer dan alleen het verkopen van een contactlens, maar partners volledig ondersteunen door middel van creativiteit. Deze functie is meer dan alleen sales. Wat gebeurt er bijvoorbeeld in de markt? Ik verwacht in mijn functie goed het stukje ondernemerschap kwijt te kunnen en mijn passie voor sales te bedrijven.


Wat houdt de functie Business Development Manager dan eigenlijk in?
Het stuk relatiebeheer is ontzettend belangrijk in deze functie, dus ik hoop veel goede relaties met onze partners op te gaan bouwen. Ik zal in Noord- en Oost-Nederland grotendeels fysiek het visitekaartje van CooperVision zijn, dus daar heb ik ontzettend veel zin in! Daarbij wil ik proberen het belang van de optiek ondernemer te begrijpen en dat verbinden met CooperVision om samen te groeien.

Als laatste punt hierop hoop ik veel van mijn kennis te mogen delen in de markt en zal ik natuurlijk veel meetings hebben met mijn collega’s.


Wat lijkt je leuk aan deze functie?
Het ontzorgen en creëren van sterke relaties met onze partners lijkt me ontzettend gaaf. Verder biedt deze functie van Business Development Manager natuurlijk ontzettend veel vrijheid en heb ik zin om de weg op te gaan! Verder liggen er nog vele mooie kansen voor de contactlensbranche in het verschiet en deze ga ik graag met de klant omarmen.

Bedankt Mark! Wilt u een fysieke afspraak maken met onze nieuwe Business Development Manager? Mail dan naar mvanasperen@coopervision.nl