CooperVision Medewerker uitgelicht - Anita de ZeeuwHoi Anita, kun je wat over jezelf vertellen?
Hoi! Mijn naam is Anita, 38 jaar oud, en woon samen met mijn man sinds 2 jaar weer in Dronten. Als dochter van een fruit en boomkweker ben ik opgegroeid in de polderklei, maar door werk en studie heb ik Flevoland een tijd verlaten. Na 16 jaar in Utrecht en Zuid Holland te hebben gewoond is het heerlijk weer terug te zijn in de polder.
In mijn vrije tijd ga ik graag naar een goed restaurant of spreek ik af met vrienden. Het lezen van een boek of een mooie rit op mijn motor door binnen of buitenland zijn hobby’s waar ik graag mee bezig ben. 

Leuk om te horen Anita! En hoe ben je in de optiekbranche terecht gekomen?
Als kind van 2 jaar oud kwam ik voor het eerst in aanraking met oogheelkunde. Jaren een bril dragen heeft er voor gezorgd dat ik gestart ben aan de opleiding tot opticien in Zwolle. Door dit leuke vak heb ik optometrie leren kennen en in 2009 heb ik mijn diploma als optometrist behaald. 

Na het behalen van mijn diploma als optometrist ben ik werkzaam gebleven in de optiek. Tijdelijk heb ik in de detachering gewerkt als optometrist in ziekenhuizen en zelfstandig behandelcentrums, maar ik heb de winkel nooit verlaten. 

In deze jaren heb ik veel ervaring opgedaan met het aanpassen van zachte lenzen, orthokeratologie, sclera lenzen en myopie management. Daarnaast heb ik met veel plezier studenten begeleid van de opleidingen optiek en optometrie.

Wat gaaf! En hoe is het om nu te werken voor CooperVision?
Na ruim 20 jaar begon het te kriebelen en was ik aan het oriënteren hoe ik mijn ervaring en kennis kon gebruiken om andere specialisten te ondersteunen. Kort daarna heeft Coopervision mij benaderd met het mooie aanbod voor de functie Professional Affairs Manager. Een mooiere invulling had ik niet kunnen bedenken.  
Mijn interesse gaat naar het contact met klanten, mijn kennis kunnen overdragen en bijdragen aan de beste oplossingen die er op de markt verkrijgbaar zijn. Ontwikkelen van een goede relatie met de partners en er samen voor zorgen dat niet alleen de specialisten maar alle medewerkers de kennis en ondersteuning krijgen die nodig is.

Wat gaan je belangrijkste taken worden als Professional Affairs Manager? 
De belangrijkste voor mij zal het stukje training zijn aan onze partners, dus dat is zowel Front Of House als contactlensspecialisten / optometristen. Daarbij zal ik mij bezig houden met product inhoudelijke vragen en aanpas technisch advies geven. 

Wat verwacht je dat je het leukste zal gaan vinden aan je functie van Professional Affairs Manager bij CooperVision? 
Het stukje training geven en ondersteuning bieden in het veld en dat het onze partners kan helpen voor een succesvolle aanpassing bij hun en onze klanten. 

Dan afsluitend met een niet-werkgerelateerde vraag: Wat is je favoriete vakantieland?! 
Mijn favoriete vakantieland is Italië en wij gaan dan meestal op de motor naar de Dolomieten. Het is altijd weer genieten daar! 

Dankjewel voor je tijd Anita en succes in je nieuwe rol als Professional Affairs Manager!