U hebt vast de term Aquaform®-technologie op onze producten zien staan en u afgevraagd wat dat precies inhoudt. Het is niet slechts één ding, maar een combinatie van materiaaltechnologieën voor een unieke comfortabele kwaliteitslens die alleen verkrijgbaar is bij CooperVision.

Het Aquaform-lensmateriaal zelf heeft veel eigenschappen die samenwerken voor een optimale ervaring bij het dragen van lenzen.

Als een lens, bijvoorbeeld, niet goed ademt, worden de kleine rode adertjes in het witte gedeelte van het oog zichtbaarder terwijl zij meer zuurstof proberen op te nemen, zoals een plant in de schaduw zijn takken opricht naar het zonlicht. Het materiaal in Aquaform-lenzen hebben een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid zodat uw ogen beter kunnen ademen en gezond en wit blijven.

Een andere eigenschap is een lage modulus (stijfheid). De modulus is de mate van flexibiliteit van een contactlens, en hoe lager de modulus des te zachter en soepeler de lens.

De molecuulstructuur van Aquaform Technology-lensmateriaal zorgt niet alleen voor een gelijkmatig vocht aantrekkend vermogen voor een soepel lensoppervlak, maar ook voor een natuurlijk vocht aantrekkend vermogen. Andere lenzen hebben soms een kunstmatige coating en bevochtingsmiddelen die mettertijd oplossen. De siliconenmacromeren in Aquaform-lenzen houden water vast in de lens waardoor die, ook na langdurig gebruik, vochtig blijven.

Naast het materiaal heeft ook de vorm van de lens veel invloed op de kwaliteit van het dragen van lenzen. Aquaform-lenzen hebben een optimaal afgeronde rand die contact met het bindvlies verminderen. Het zorgt er met andere woorden voor dat de lens niet te veel tegen de binnenkant van het ooglid schuurt, en dat komt het draagcomfort alleen maar meer ten goede.