Je bent op aan het juiste adres.

Beantwoord een paar vragen en wij zullen je helpen om te bepalen welk van onze producten het beste bij je behoeften past.

Veelgestelde vragen

Als je overweegt contactlenzen te dragen, hebt je waarschijnlijk veel nagedacht over de voordelen die ze je kunnen bieden; van een scherp, helder zicht voor lezen en werken tot meer comfort en gemak bij sport- en buitenactiviteiten, en zelfs een verandering van je uiterlijk. Maar je vraagt je waarschijnlijk ook een paar dingen af. Je oogspecialist kan waardevolle informatie met je delen om je te helpen bij het nemen van deze beslissing. Ook hebben we hieronder een aantal van de meest voorkomende vragen en antwoorden verzameld.

Zijn contactlenzen comfortabel om te dragen?

De contactlenzen van vandaag zijn ontworpen met speciale eigenschappen om de ogen vochtig en comfortabel te houden. Net als bij elke nieuwe ervaring kan het dragen van contactlenzen aanvankelijk een beetje “anders” aanvoelen, maar binnen een paar dagen vergeet je mogelijk zelfs dat je ze draagt. Contactlenzen mogen geen ongemak of irritatie veroorzaken; als dat ooit wel het geval is, praat dan met je oogspecialist.

Doe onze quiz om comfortabele contactlenzen te vinden die passen bij je levensstijl.

Is het moeilijk om contactlenzen te dragen?

Miljoenen mensen dragen elke dag met plezier contactlenzen. Je oogspecialist kan je helpen bij het beantwoorden van eventuele vragen over contactlenzen. Dit omvat uitleg over hoe ze moeten worden ingebracht, verwijderd en verzorgd, je draagschema en eventuele andere vragen of bedenkingen. Je oogspecialist kan je helpen bij het kiezen van de juiste contactlenzen voor je ogen.

Doe onze quiz en krijg aanbevelingen over contactlenzen die je met je oogspecialist kunt bespreken.

Is het moeilijk om contactlenzen te verzorgen?

Helemaal niet. Daglenzen zijn de gemakkelijkste optie: Je draagt elke dag een schoon nieuw paar, zonder dat je ze hoeft te reinigen. Als je zachte contactlenzen kiest met een maandelijks of tweewekelijks vervangingsschema, zal je oogspecialist je laten zien hoe je ze iedere avond in slechts een paar minuten kunt reinigen en desinfecteren.

Doe onze quiz om te weten te komen welke contactlenzen het beste bij je passen.

Zijn contactlenzen betaalbaar?

Vandaag de dag kunnen oogspecialisten je helpen verrassend betaalbare opties voor contactlenzen te vinden. En vergeet niet om de verborgen kosten te overwegen die gepaard kunnen gaan met het verliezen, breken of bekrast raken van een bril.

Op zoek naar betaalbare contactlenzen van hoge kwaliteit? Krijg aanbevelingen door onze quiz te doen.

Kan ik afwisselend een bril en contactlenzen dragen?

Veel mensen geven zelfs de voorkeur aan zo’n combinatie. Ze dragen contactlenzen tijdens hun werkdag of voor specifieke activiteiten, zoals sporten of spreken in het openbaar, terwijl ze voor een bril kiezen om te lezen, te studeren of om thuis karweitjes uit te voeren. Contactlenzen kunnen een extra 'look' toevoegen aan je repertoire. En zonder de noodzaak van een bril kunt je vaker genieten van je designer-zonnebril.

Om hoogwaardige contactlenzen te vinden die passen bij je levensstijl: doe onze quiz.

Kunnen kinderen contactlenzen dragen?

Ja, in feite voelen veel kinderen en tieners zich in sociale situaties meer op hun gemak met contactlenzen dan met een bril.1 En uiteraard gaan zachte contactlenzen niet kapot wanneer kinderen sporten of ravotten. De gemiddelde leeftijd waarop kinderen voor het eerst contactlenzen krijgen is 13 jaar, maar onderzoek heeft aangetoond dat de meeste kinderen van 8 tot 11 jaar prima contactlenzen kunnen dragen.2 Dagelijkse contactlenzen zijn populair onder kinderen en hun ouders omdat ze erg handig zijn, niet kapot gaan zoals een bril en echt nooit schoongemaakt hoeven te worden.

Als je contactlenzen voor je kinderen of jezelf overweegt, kan je geweldige aanbevelingen krijgen door onze quiz te doen.

Als ik astigmatisme heb, kan ik dan contactlenzen dragen?

Absoluut. Zachte contactlenzen voor astigmatisme worden ‘torische lenzen’ genoemd. En blijkbaar bent je naar de juiste website gekomen: CooperVision is een wereldmarktleider op het gebied van torische contactlenzen. Ons assortiment van torische contactlenzen omvat lenzen met de exclusieve Optimized Toric Lens GeometryTM, waar oogspecialisten en lensdragers met astigmatisme op vertrouwen voor een helder, stabiel zicht.

Vind geweldige torische contactlenzen die bij je levensstijl passen door onze quiz te doen.

Als ik bifocale lenzen draag, kan ik dan contactlenzen dragen?

Ja. Ze worden ‘multifocale’ contactlenzen genoemd en ze helpen je, net als je bril, duidelijk te zien van dichtbij, veraf en alles daartussenin. Ze kunnen je echt helpen om op alle afstanden te zien. Je hoeft het gemak van contactlenzen niet te missen.

Ontdek geweldige multifocale contactlensopties door onze quiz te doen.

Kan een contactlens in mijn oog vast komen te zitten?

Dit is zeer onwaarschijnlijk. Maar het is belangrijk om meer te weten te komen over het juist aanbrengen en verwijderen wanneer je voor het eerst contactlenzen gebruikt. Je oogspecialist zal je laten zien hoe eenvoudig het is om je contactlenzen in en uit te doen. Voor tientallen miljoenen mensen is het een routinematig onderdeel van hun dag.

Als je contactlenzen wilt die bijzonder gemakkelijk te hanteren zijn, doe dan onze quiz om aanbevelingen te ontvangen.

Kan een contactlens mijn oog beschadigen?

Met de juiste lensverzorging, hantering en draaggewoonten zoals aanbevolen door je oogspecialist, komt dit niet vaak voor. Volg gewoon de instructies van je oogspecialist voor veilig, eenvoudig inbrengen en verwijderen. Als je je zorgen maakt, neem dan contact op met je oogspecialist voor hulp.

Als comfort een van je hoogste prioriteiten is als het gaat om het kiezen van contactlenzen, ontdek dan een aantal geweldige opties door onze quiz te doen.

Kan een contactlens uit mijn oog springen?

Met de juiste lensverzorging, hantering en draaggewoonten zoals aanbevolen door je oogspecialist, komt dit niet vaak voor. Oogspecialisten zijn experts in het op maat maken van contactlenzen zodat ze bij elke drager op hun plaats blijven. De juiste pasvorm maakt het ook eenvoudig om je lenzen snel en correct in te brengen en te verwijderen.

Je oogspecialist kan voor een uitstekende pasvorm zorgen – maar wat verwacht je nog meer van je contactlenzen? Doe onze quiz om erachter te komen.

Kan een contactlens achter mijn oog kwijtraken?

Absoluut niet! Soms kan een contactlens uit zijn juiste positie glijden en door je ooglid worden verborgen. Je kunt de lenspositie eenvoudig aanpassen. Leuk weetje: De onderkant van je ooglid en het omhulsel van het wit van je oog vormen een continu oppervlak. Zodoende is het fysiek onmogelijk dat een lens achter je oog beland.

Nu we dat hebben opgehelderd, kunt je erachter komen welke contactlenzen het beste bij je passen door onze quiz te doen.

 

Referenties:  
1 Walline JJ, Jones LA, Rah MJ, et al. Contact Lenses in Pediatrics (CLIP) Study: Chair Time and Ocular Health. Optom Vis Sci.2007;9(84): 896-902.
2 Walline J et al. Benefits of Contact Lens Wear for Children and Teens. Eye & Contact Lens 33(6): 317–321, 2007