Kinderen moeten volwassen genoeg zijn om contactlenzen goed te houden voor de gezondheid van hun ogen en gezichtsvermogen. De leeftijd waarop ze daarvoor klaar zijn, verschilt van kind tot kind. Naast een gesprek met uw oogarts kunnen onze aandachtspunten u helpen om te bepalen of uw kind klaar is om contactlenzen te gaan dragen.

Belangrijke vragen over contactlenzen voor kinderen

Heeft uw kind verantwoordelijkheidsgevoel? Doet hij zijn huiswerk zonder dat hem dat wordt gezegd? Is ze in staat haar kamer schoon en leefbaar te houden? Denkt u dat het huisdier zonder dat u iemand eraan moet helpen, wordt gevoed? Uw kind moet de verantwoordelijkheid nemen voor het zorgvuldig en regelmatig bijhouden van zijn contactlenzen om hem en zijn ogen te beschermen.

Waarom wil uw kind contactlenzen?

Gaat het erom dat hij moeite heeft met scherp zien? Of is het een kwestie van uiterlijk? Als dat laatste het geval is, moet u misschien met uw kind praten over hoe hij zich voelt en over de druk van leeftijdsgenoten op school. Laat haar vertellen waarom ze contactlenzen wil.

Wat vindt uw oogarts ervan?

Vraag uw oogarts naar contactlenzen voor uw kinderen op basis van haar kennis van hoe gezond hun ogen nu en vroeger zijn of waren. Zij kan helpen belangrijke voor- en nadelen toe te lichten, en ze laten zien hoe ze contactlenzen in moeten doen.

Vampierlenzen, kleurlenzen en andere modelenzen

Als uw kind rode of blauwe contactlenzen wil om er cool uit te zien, of Halloween-lenzen voor een kostuum, dan moet u een aantal zaken weten:

  • Veel contactlenzen die u online kunt kopen, zijn niet goedgekeurd door de Amerikaanse FDA die daarover gaat.
  • De aanschaf van contactlenzen zonder sterkte en begeleiding van uw oogarts kan leiden tot ernstige infecties en gezichtsproblemen.
  • Sierlenzen en andere contactlenzen die niet goed passen, kunnen een normaal gezichtsvermogen beïnvloeden en uw hoornvlies beschadigen.
  • Ga naar uw oogarts en ga goedkope contactlenzen uit de weg

Het gezichtsvermogen van uw kind is kostbaar. Ook al is het hip om eruit te zien als een populaire tekenfilmfiguur of filmmonster, u zou met uw kind de voor- en nadelen tegen elkaar af moeten wegen. Tot slot is het belangrijkste als het gaat om contactlenzen voor kinderen, een afspraak met uw opticien.

 

Niets in dit artikel mag worden opgevat als medisch advies noch is dit artikel bedoeld als vervanging van de aanbevelingen van een medische zorgverlener. Stel specifieke vragen aan uw oogspecialist.

More Articles