september 11, 2019

Europese CooperVision-centra
krijgen prestigieuze BREEAM- en LEED-duurzaamheidscertificeringen toegekend  

 

PLEASANTON Californië, 11 september 2019—Twee nieuw gebouwde CooperVision-centra in Europa zijn bekroond met prestigieuze certificeringen voor hun duurzame ontwerp en bediening, waarmee de toewijding van het bedrijf bevestigd wordt om innovatieve contactlenzen te produceren waarbij rekening wordt gehouden met het milieu.

 

De tweede nieuwe verpakkings- en distributiefaciliteit in Southampton, Engeland, waar miljoenen CooperVision contactlenzen elke dag doorheen zullen gaan, heeft de BREEAM®-beoordeling “Uitstekend” verdiend. Gelegen in het onlangs voltooide ontwikkelingsproject Mountpark, is het centrum voorzien van zeer efficiënte LED-verlichting en veel natuurlijk daglicht. De faciliteit stimuleert ook het gebruik van elektrische auto's door geïntegreerde oplaadpunten.

 

Het nieuwe distributiecentrum van het bedrijf in Madrid, Spanje heeft het LEED®-certificaat gekregen. Dit magazijn, dat miljoenen contactlenzen opslaat voor dagelijkse verzendingen over heel Iberia, is gebouwd met intelligente LED- en natuurlijke verlichting, daarnaast wekt het ter plaatse zonne-energie op om in een deel van de energiebehoeften te voorzien. Het recyclet ook 100 procent van de kartonnen, plastic en houten pallets en bevindt zich in de buurt van openbaar vervoer. In het centrum in Madrid bevindt zich ook het Iberia Center of Innovation van CooperVision, dat is opgezet om opleidingen in klinisch en praktijkmanagement te geven aan oogspecialisten.

 

Beide centra gebruiken een combinatie van hernieuwbare energiebronnen.

 

“Onze nieuwste LEED- en BREEAM-certificaten tonen een verhoogde standaard van milieupraktijken aan onze klanten, zakenpartners en aan de gemeenschappen waarin we actief zijn,” aldus Steve Mathieson, Senior Vice President of Manufacturing van CooperVision, Europa. "Ze weerspiegelen ook de grote waarde die we hechten aan het bevorderen van welzijn, gezondheid en productiviteit van werknemers op de werkplek, daarom zijn onze gebouwen ontworpen voor een hoge kwaliteit van leven."

 

BREEAM® is een toonaangevende methode voor duurzaamheidsbeoordeling van masterplanningsprojecten, infrastructuur en gebouwen. Het erkent en weerspiegelt de waarde van beter presterende activa gedurende de hele levenscyclus van de bebouwing, van nieuwbouw tot ingebruikname en renovatie.

Het LEED®-beoordelingssysteem (Leadership in Energy and Environmental Design, Leiderschap in energie- en milieu-ontwerp), ontwikkeld door de U.S. Green Building Council (USGBC), is een wereldwijd erkend programma voor gebouwen, woningen en gemeenschappen die zijn ontworpen, gebouwd, onderhouden en geëxploiteerd voor betere prestaties op het gebied van milieu en menselijke gezondheid.

 

De LEED®-certificering en BREEAM®-beoordeling weerspiegelen een deel van de milieu-initiatieven van CooperVision die gericht zijn op het besparen van water en energie; het verminderen, hergebruiken en recyclen van middelen; en de mensen binnen het bedrijf en de gemeenschappen waarin het bedrijf actief is, meer bekrachtigen. De onlangs geïntroduceerde website die de inspanningen van het bedrijf over de hele wereld belicht, is te vinden op coopervision.com/duurzaamheid.

 

# # #

 

 

 

Over CooperVision

CooperVision, een onderdeel van The Cooper Companies, Inc. (NYSE:COO), is een van de meest toonaangevende producenten van zachte contactlenzen ter wereld. Het bedrijf produceert een volledig assortiment maand-, tweewekelijkse- en daglenzen voor eenmalig gebruik, allemaal met geavanceerde materialen en optica. CooperVision heeft een sterke traditie in het oplossen van de moeilijkste visuele uitdagingen zoals astigmatisme en presbyopie, en biedt de meest complete collectie van beschikbare bolvormige, torische en multifocale producten. Door een combinatie van innovatieve producten en gerichte ondersteuning van artsen, brengt het bedrijf een verfrissende kijk op de markt en creëert het echte voordelen voor klanten en dragers. Ga voor meer informatie naar coopervision.com.

 

Over The Cooper Companies

The Cooper Companies, Inc. ("Cooper") is een internationaal bedrijf voor medische hulpmiddelen en is beursgenoteerd op de NYSE (NYSE:COO). Cooper werkt via twee bedrijfseenheden, CooperVision en CooperSurgical. CooperVision biedt een verfrissende kijk op de zorg voor het gezichtsvermogen en streeft naar de ontwikkeling van een breed scala aan hoogwaardige producten voor dragers van contactlenzen en biedt artsen gerichte ondersteuning. CooperSurgical zet zich in voor het bevorderen van de gezondheid van vrouwen, baby’s en gezinnen met zijn gevarieerde portfolio van producten en diensten gericht op medische apparaten, vruchtbaarheid en genomica. Cooper heeft meer dan 12.000 werknemers met producten die in meer dan 100 landen worden verkocht. Het hoofdkantoor is gevestigd in Pleasanton, Californië. Ga voor meer informatie naar: www.coopercos.com.

 

 

Mediacontact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw lokale Coopervision Marketing departement. 

via marketing@coopervision.nl 

 

LEED en het bijbehorende logo zijn handelsmerken van de U.S. Green Building Council en worden met toestemming gebruikt.

 

BREEAM is een gedeponeerd handelsmerk van het Building Research Establishment Ltd.