juni 14, 2023


CooperVision, wereldwijd marktleider in de oogzorg, kondigt met genoegen de samenvoeging aan van CooperVision en CooperVision Specialty EyeCare. Deze strategische beslissing heeft als doel de samenwerking te stroomlijnen en klanten een naadloze ervaring te bieden, waarbij zowel aan de standaard als aan de speciale behoeften op het gebied van oogzorg wordt voldaan.


CooperVision zet zich in om het leven van elke persoon afzonderlijk te verbeteren en begrijpt hoe belangrijk het is om een leven lang comfortabel een zichtcorrectie te kunnen dragen door oplossingen te bieden voor een breed scala aan zichtbehoeften – van myopie bij kinderen tot presbyopie en alles wat daar tussenin ligt. Door deze business units samen te voegen, wil CooperVision haar support om klanten effectief en efficiënt van dienst te zijn verder uitbreiden.


Dit proces houdt in dat de rollen en verantwoordelijkheden van de teams op elkaar worden afgestemd en dat de service naadloos wordt voortgezet. In de tussentijd adviseert CooperVision dat:

  • klanten op de gebruikelijke manier bestellingen blijven plaatsen.
  • de huidige prijzen en contractvoorwaarden ongewijzigd blijven.
  • klanten contact blijven opnemen via de gebruikelijke communicatiekanalen.


CooperVision blijft zich inzetten om klanten gedurende het hele proces op de hoogte te houden en zal regelmatig updates verstrekken over eventuele ontwikkelingen. Klanten worden aangemoedigd om contact op te nemen met hun vertrouwde CooperVision accountmanager of met Customer Service voor vragen of hulp.


Christine Chantrain, Country Manager van CooperVision BeNeLux, vatte dit nieuwste initiatief van het bedrijf samen: “We zijn enorm trots op het feit dat wij onze klanten en hun consumenten een zeer uitgebreide reeks opties voor zichtcorrectie kunnen bieden en dat wij samen levens kunnen verbeteren, persoon per persoon. Het samenbrengen van deze twee business units zal ons nog beter in staat stellen om dit te bereiken door het leveren van een naadloze customer experience voor onze klanten”.

# # #


Over CooperVision
CooperVision, een divisie van CooperCompanies (NYSE:COO), is een van 's werelds grootste contactlensfabrikanten. Het bedrijf produceert een volledig gamma zachte daglenzen, tweewekelijkse lenzen en maandlenzen die zijn ontworpen met vooruitstrevende materialen en optica, alsook premium vormstabiele zuurstofdoorlaatbare lenzen voor orthokeratologie en met sclerale ontwerpen. CooperVision heeft een sterke traditie in het aanpakken van de moeilijkste zichtproblemen, zoals astigmatisme, presbyopie, myopie bij kinderen en zeer onregelmatige corneas, en biedt het meest complete gamma aan sferische, torische en multifocale producten. Door een combinatie van innovatieve producten en gerichte ondersteuning van de specialist van het zicht, brengt het bedrijf een verfrissend perspectief op de markt, waardoor echte voordelen voor klanten en dragers worden gecreëerd. Ga voor meer informatie naar www.coopervision.com.


Over CooperCompanies
CooperCompanies ("Cooper") is een wereldwijd opererende onderneming op het gebied van medische hulpmiddelen, die op de NYSE (NYSE:COO) genoteerd staat. Cooper is actief via twee business units: CooperVision en CooperSurgical. CooperVision brengt een verfrissende kijk op oogzorg met een engagement om een breed gamma aan producten van hoge kwaliteit voor contactlensdragers te ontwikkelen en gerichte ondersteuning aan de specialist van het zicht te bieden. CooperSurgical zet zich in voor de bevordering van de gezondheid van vrouwen, baby's en gezinnen met een gediversifieerd gamma aan producten en diensten gericht op medische hulpmiddelen en vruchtbaarheid & genomica. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Ramon, Californië. Cooper telt meer dan 15.000 medewerkers en verkoopt producten in meer dan 130 landen. Ga voor meer informatie naar www.coopercos.com


Mediacontact
Pieter Bas Kampmeinert
pkampmeinert@coopervision.nl
06-111111566