Welkom bij het Myopia News Center van CooperVision
Bij CooperVision zijn we toegewijd aan het bevorderen van ooggezondheid en het vergroten van het bewustzijn rondom myopie (bijziendheid). Met de stijgende prevalentie van myopie wereldwijd, is het belangrijker dan ooit om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, onderzoeken en behandelingsmogelijkheden.

Wat is myopie?
Myopie, ook wel bekend als bijziendheid, is een veelvoorkomende oogaandoening waarbij objecten in de verte wazig worden gezien, terwijl dichtbijgelegen objecten scherp blijven. Deze conditie treft miljoenen mensen wereldwijd en de prevalentie neemt toe, vooral onder kinderen en jongeren. Myopie kan, indien onbehandeld, leiden tot ernstigere oogproblemen op latere leeftijd.

Ons Doel
Het Myopia News Center is uw centrale bron voor alles wat met myopie te maken heeft. Hier vindt de nieuwste onderzoeken en tools: Blijf op de hoogte van de meest recente wetenschappelijke onderzoeken en doorbraken in de myopie behandeling en preventie.

Myopia Management Navigator

13 mei 2024
Bij CooperVision zijn we verheugd om de lancering van de 'Myopia Management Navigator' aan te kondigen. Deze interactieve tool helpt oogzorgprofessionals hun eigen educatieve reis met myopie te definiëren, gebaseerd op evidence-based content die regelmatig wordt herzien en bijgewerkt. De inhoud is productneutraal en vormt een ideale bron om myopie management te introduceren aan diverse groepen, waaronder opvoeders, studenten, leraren, paramedici en ouders. Ontdek de tool hier..Nieuw Nederlands onderzoek; ‘Gedragsinzichten gericht op het verminderen van schermgebruik bij kinderen van 5 t/m 12 jaar’

14 oktober 2023
Een nieuw Nederlands onderzoek, gepubliceerd door het Oogfonds, richt zich op het verminderen van schermgebruik bij kinderen van 5 t/m 12 jaar. CooperVision heeft het onderzoek ondersteund, samen met Bureau Objectief, om inzicht te krijgen in de duur en timing van schermgebruik bij kinderen en de kennis van ouders over myopie en preventieve maatregelen. Lees meer...