CooperVision heeft de uitbraak van het 2019 Coronavirus (COVID-19) nauwlettend in de gaten gehouden. De veiligheid van onze werknemers, klanten (zowel dragers van contactlenzen als oogspecialisten), partners en gemeenschappen is onze topprioriteit.

 

Er is momenteel geen bewijs dat er een risico bestaat op infectie of het oplopen van het coronavirus door het dragen van contactlenzen. Vergeet niet om strenge hygiënemaatregelen te volgen, zoals het grondig wassen en drogen van de handen en optimale procedures voor het dragen en onderhouden van uw lenzen. Hieronder vallen het vervangen van uw lenzen zoals dat is voorgeschreven, hygiëne voor herbruikbare lenzen en het vermijden van het dragen van lenzen als u zich niet goed voelt (in het bijzonder bij verkoudheid of verschijnselen zoals griep).

Vermijd het aanraken van je ogen, vooral in omgevingen met een hoog risico, en vergeet niet om jezelf deze drie vragen te stellen telkens wanneer je je lenzen draagt:

 

  • Voelen mijn ogen goed met mijn lenzen? Je moet geen ongemak ondervinden.
  • Zien mijn ogen er goed uit? Je moet geen rode ogen hebben.
  • Zie ik goed? Er moet met geen van beide ogen ongewone onscherpte worden ervaren.

Als je, je zorgen maakt, verwijder dan je contactlenzen en raadpleeg je oogspecialist.

Lees meer over het dragen en verzorgen van lenzen hier

 

Contactlenzen dragen is veilig

 

Ondanks andere berichtgeving die de afgelopen dagen zijn ontstaan, blijft het dragen van contactlenzen veilig. Daarbij zijn een aantal zaken belangrijk:

1. Goed handen wassen is essentieel.

2. Contactlenzen desinfecteren.

3. Stop met het dragen van lenzen wanneer je ziek bent.

 

1. Goed handen wassen is essentieel.

Bij het gebruik van contactlenzen is het zorgvuldig en grondig wassen van je handen met water en zeep, gevolgd door het drogen met papieren handdoeken, van het grootste belang. Dit moet gebeuren vóór het inzetten en uithalen van je lenzen.

2. Contactlenzen desinfecteren.

Als drager van van contactlenzen moet je, je daglenzen na elk gebruik weggooien of je maandlenzen iedere avond reinigen en desinfecteren zoals geïnstrueerd door je opticien.

3. Stop met het dragen van lenzen wanneer je ziek bent

Het stoppen van het dragen van contactlenzen bij ziekte wordt geadviseerd, in overeenstemming met richtlijnen voor andere soorten ziekten.