Duurzaamheidreis van Coopervision bevorderen  


Toen Paul Riggs’ dochter aankondigde dat ze biologie ging studeren aan de universiteit, was hij zowel trots als verrast, omdat hij nooit had verwacht dat ze een carrièrepad zou volgen dat zo vergelijkbaar was met het zijne.

Paul, wiens onderwijstraject en drie decennia lange carrière doordrenkt zijn van de wetenschappen, brengt een schat aan kennis en toewijding mee naar zijn huidige rol bij CooperVision als onze Director of Science and Sustainability. Hij leidt zijn teams met een onderscheidende collaboratieve energie, die ervoor zorgt dat iedereen begrijpt welke mogelijk diepgaande impact hun werk kan hebben. Hoewel zijn vooruitstrevende aanpak gericht is op het behalen van blijvende voordelen voor People + Planet, ons initiatief dat erop gericht is natuurlijke hulpbronnen te behouden, de uitstoot van broeikasgassen door plasticproductie te verminderen en mensen te stimuleren milieubewuste keuzes te maken, ziet hij al hoe duurzaamheidsveranderingen toekomstige generaties beïnvloeden.
 

Vooruitgang in Duurzame Praktijken bij CooperVision

Paul speelt een cruciale rol in het bevorderen van onze duurzaamheidsinspanningen bij CooperVision en over de hele wereld, terwijl hij streeft naar het vinden van gebieden waar we onze mogelijke milieueffecten kunnen minimaliseren en People + Planet kunnen ondersteunen. Zijn doel is om als katalysator voor vooruitgang te fungeren, zelfs als de individuele stappen klein zijn, door de energie van zijn teams te benutten. Hij brengt diverse teams van vernieuwers samen en daagt hen uit om manieren te vinden om in te kopen, te ontwerpen en terug te winnen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.*†‡ 1,2

“Volgens mij is de medische hulpmiddelenindustrie historisch gezien vaak zelfgenoegzaam geweest als het gaat om duurzaamheidsinspanningen omdat de aard van wat ze produceren zo’n positieve impact heeft op de eindgebruiker,” legt hij uit. “Maar dit is geen excuus meer. Onze producten moeten een dubbel voordeel hebben: ze moeten zowel de consument als de planeet helpen. Daarom is het belangrijk om een capabel team samen te stellen – om hun collectieve krachten te benutten. Met iedereen op één lijn bij CooperVision wordt samenwerking de hoeksteen van het bereiken van onze doelen.”

Dit betekent dat Paul zich bezighoudt met individuen die betrokken zijn bij alle delen van het productieproces van contactlenzen. Sommige dagen werkt hij samen met het Global Sourcing Team, waarbij hij materialen, productieprocessen en toeleveringsketens analyseert. Andere dagen werkt hij samen met leveranciers om het duurzaamheids-potentieel van onze producten en verpakkingen te vergroten, met een specifieke focus op het minimaliseren van onze koolstofimpact en het efficiënt gebruiken van hulpbronnen.†‡§

Bij CooperVision compenseren we afval van onze producten en verpakkingen die nog niet kunnen worden teruggewonnen en maken we een betekenisvol, meetbaar verschil door plasticneutraliteit.│1 Paul werkte samen met Carol Herring, CooperVision’s Global Packaging Material and Technology Manager, en haar team om zorgvuldig het plasticgebruik in ons hele productassortiment te berekenen. Dit project is sindsdien getransformeerd tot ons plasticneutraliteitsinitiatief met Plastic Bank, dat de inzameling en recycling van plastic dat op weg is naar de oceaan financiert, gelijk aan het gewicht van het plastic dat wordt gebruikt in een geselecteerd assortiment van onze producten.¶3 Plastic Bank verzamelt, weegt, sorteert, versnipperd en smelt het ingezamelde plastic afval tot pellets, die vervolgens worden verkocht als “grondstof” om te worden hergebruikt in alles, van flessen voor schoonmaakproducten tot kleding.4 Tot nu toe heeft de inspanning voorkomen dat het equivalent van meer dan 305 miljoen plastic flessen in de oceanen terechtkomt.**5

Paul heeft nauw samengewerkt met Milieu, Gezondheid en Veiligheid met als doel de duurzaamheid van onze operationele en productielocaties te vergroten. We zijn erkend met zeven LEED-certificeringen en BREEAM-beoordelingen. Het LEED- (Leadership in Energy and Environmental Design) beoordelingssysteem is een wereldwijd erkend symbool van uitmuntendheid in duurzaam bouwen6 en is toegekend aan onze contactlenzenfabrieken in Juana Díaz, Puerto Rico, Alajuela, Costa Rica, en Scottsville, N.Y., evenals onze distributiecentra in West Henrietta, N.Y., en Spanje.6 Een secundaire verpakkings- en distributiefaciliteit in het Verenigd Koninkrijk heeft ook een BREEAM “Excellent” beoordeling. BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) is een vrijwillig systeem dat de prestaties van een gebouw op milieugebied beoordeelt.7

Mindsets Veranderen voor Betekenisvolle Verandering

Paul’s diverse verantwoordelijkheden komen samen om CooperVision’s duurzaamheidsreis vooruit te helpen, beginnend met het actief uitdagen van denkwijzen om te erkennen dat duurzaamheid niet slechts een keuze is, maar een fundamentele verantwoordelijkheid.

Paul benadrukt het belang van het bewust zijn van beslissingen die een milieu-impact hebben. “Het initiëren van duurzaam gedrag begint met het veranderen van denkwijzen,” merkt Paul op. “Bijvoorbeeld, toen de Britse overheid bepaalde retailers verplichtte om consumenten 5 pence te laten betalen voor plastic boodschappentassen, werd dit aanvankelijk gezien als een maatregel om plastic afval te verminderen. Echter, na verloop van tijd internaliseerden mensen dit concept, en voelden ze een gevoel van schuld bij het overwegen van het betalen van de vergoeding, ondanks de betaalbaarheid ervan. Het veranderen van de duurzaamheidsgedachten van mensen houdt in dat ze in staat gesteld worden om hun vermogen te erkennen om verandering teweeg te brengen voor de grotere gezondheid van de planeet.” Het veranderen van de duurzaamheidsgedachten van mensen houdt in dat ze in staat gesteld worden om hun vermogen te erkennen om verandering teweeg te brengen voor de grotere gezondheid van de planeet.”

Zijn erkenning van het belang van het veranderen van denkwijzen voor betekenisvolle verandering is een sleutelfactor in zijn succes bij het bevorderen van onze duurzaamheidsdoelen. Hij weet dat we misschien niet alle antwoorden hebben op onze duurzaamheidsuitdagingen op dit moment, maar hij gelooft dat er nu iets moet gebeuren en we niet kunnen wachten op perfectie – en er is altijd ruimte voor verbetering en verbetering.

“Uiteindelijk gaat het om het maken van keuzes die het welzijn van onze planeet en toekomstige generaties ten goede komen. Ik deelde eerder dat mijn dochter biologie studeert. Zij vertegenwoordigt de toekomst, de volgende generatie die we proberen te beschermen,” zegt Paul. “Ze is geïnteresseerd in biodiversiteit en ecologie en hoe we de wereld voor de toekomst kunnen vormgeven. Wanneer ik haar enkele van de initiatieven deel die deel uitmaken van CooperVision’s duurzaamheidsreis, denkt ze dat we de juiste dingen doen, wat me doet geloven dat, hoewel het pad moeilijk, uitdagend en veeleisend kan zijn, het aanpakken van deze moeilijkheden essentieel is. Positieve verandering komt vaak voort uit het aangaan en overwinnen van uitdagingen.”

Ontdek meer en zie hoe we stappen zetten naar een betere toekomst.
 

* Refers to continuous manufacturing improvement processes undertaken by CooperVision to reduce its Scope 1 and 2 carbon emissions.
† Carbon footprint is limited to Scope 1 and 2 emissions, defined as: Scope 1 emissions are direct emissions from owned or controlled sources. Scope 2 emissions are indirect emissions from the generation of purchased energy.
‡ CooperVision’s 2022 Environmental, Social, and Governance Reports.
§ Refers to continuous manufacturing improvements processes undertaken by CooperVison to increase efficiency.
│ Refers to CooperVision’s plastic neutrality initiative with Plastic Bank.
¶ Plastic used in participating CooperVision soft contact lens products is determined by the weight of plastic in the blister, the lens, and the secondary package, including laminates, adhesives, and auxiliary inputs (e.g. ink). The determination does not include plastic used during the manufacturing processfor both these products and their packaging.
** CooperVision, through its collaboration with Plastic Bank, to have collected and converted approximately 6.1 million kg of plastic destined for waterways as of January 2024. Using Plastic Bank’s metric of 1 kg of plastic equaling 50 standard 202mm bottles, that will be the equivalent of approximately 305 million plastic bottles not reaching our oceans.

1. CVI data on file, 2023.
2. CVI data on file, 2020-2023, including Zero Waste to Landfill Report by Manufacturing Site indicating reclamation efforts by waste stream (2022).
3. CVI data on file, 2024.
4. Plastic Bank. "About Plastic Bank -- Committed to Sustainability Goals." Accessed March 19, 2024.http://plasticbank.com/about
5. CVI data on file as of January 2024
6. U.S. Green Building Council. "LEED -certified green buildings are better buildings." Accessed March 19, 2024. https://www.usgbc.org/leed
7 The BRE Group. "How BREEAM works." Accessed March 19, 2024. https://bregroup.com/products/breeam/how-breeam-works/#:~:text=The%20BREEAM%20ratings%20range%20from,stars%20on%20the%20BREEAM%20certificate

SA11271/APP123176