We hebben een solide basis in de optiekbranche

Hoewel CooperVision in 1980 is opgericht, gaat onze geschiedenis veel verder terug.

Onze moederbedrijf, CooperCompanies, is een internationaal bedrijf in medische hulpmiddelen met een notering aan de NYSE Euronext (NYSE:COO). Cooper heeft meer dan 11,000 medewerkers en zijn producten worden in meer dan 100 landen verkocht. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Ramon, Californië (VS).

Coopers oorsprong dateert al van 1958. In 1967 veranderde Cooper Tinsley Laboratories zijn naam in “Cooper Laboratories, Inc.” Door zijn internationale uitbreiding werden overal ter wereld meerdere vestigingen geopend.

Het resultaat? Veel innovaties in zowel de chirurgische als de contactlenzenbranche.

In 1978 reorganiseerde het bedrijf, en werden vijf onafhankelijke businessunits opgericht die gericht waren op gespecialiseerde marktsegmenten. CooperVision werd vervolgens in 1980 ingelijfd, en we hebben onze legendarische geschiedenis sindsdien nog meer vooruit geholpen.

Uitbreiding en overnames

CooperVision groeide snel.

In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw hebben we een aantal lensbedrijven overgenomen, waarmee onze productlijn en productiecapaciteit werd utigebreid. Maar daar bleef het niet bij. Ook onze R&D groeide. Deze combinatie van R&D en productiekracht zou later extreem nuttig blijken voor het bedrijf, onze partners en onze lenzendragers.

In 2005 werd CooperVision het op twee na grootste bedrijf in zachte contactlenzen ter wereld.

In het fiscale jaar 2011 bereikte CooperVision een mijlpaal met een totale omzet van meer dan $1 miljard. Houden we het hierbij? Zeker niet. We gaan gewoon door, en zoeken gewoon nog meer innovatieve manieren om het gezichtsvermogen en draagcomfort van lenzendragers te verbeteren.

We hebben een lange geschiedenis, maar u kunt nog meer verwachten. We zijn maar net begonnen.