Naarmate we vorderingen maken op het gebied van de oogheelkundige wetenschap, blijven we evengoed gericht op technologie tot leven wekken die echte voordelen biedt aan de mensen die onze contactlenzen dragen.

Een kleine greep uit onze vorderingen zijn onder meer:

Smart Silicone™. Een doorbraak in de wereld van de contactlenzen! Via een uniek netwerk met siliconenkanalen voor efficiënte zuurstoftoevoer en optimale lenzen. Zo ontstaat een sterke combinatie met hydrofiele gels, die leidt tot efficiënt gebruik van silicium en hoge zuurstofdoorlaatbaarheid.

Het eindresultaat is een lens waarvan klinisch is aangetoond dat die uitzonderlijk veel plezier biedt als het gaat om draagcomfort, gezondheid en gebruik.

Aquaform®-technologie. Onze Aquaform-technologie levert een van nature hydrofiel materiaal dat waterstofverbindingen maakt met watermoleculen. Daardoor blijft water in de lens zitten waardoor de lens vochtig blijft en het oppervlak niet behandeld hoeft te worden of bevochtingsmiddel moet worden gebruikt.

Zuurstof wordt efficiënt door de lens gevoerd door unieke siliconenmacromeren die lange siliconenverbindingen mogelijk maken. Deze unieke siliconenmacromeren hebben een lager aantal molecuulverbindingen, waardoor de lens zachter en flexibeler is dan oudere siliconenhydrogellenzen van de eerste generatie.

Deze spannende technologie is alleen beschikbaar via CooperVision in onze Avaira®- en Biofinity®-families van contactlenzen.

PC Technology™. Eenvoudig gezegd, helpt onze PC Technology onze Proclear®-contactlenzen 96% de hele dag door gehydrateerd te houden, waardoor ze ook vochtig en comfortabel aanvoelen.

Onze Proclear-contactlenzen zijn zelfs het enige lensmateriaal dat van de Amerikaanse FDA deze claim mogen gebruiken: “kunnen meer draagcomfort bieden aan contactlenzendragers die licht ongemak of symptomen ondervinden als gevolg van droge ogen als ze lenzen dragen.”

Zoals we al aangaven, is dit slechts een kleine greep uit wat we hebben gedaan om het gebied van de contactlenzen verder te ontwikkelen, en meer draagcomfort en voordelen te bieden aan zowel lenzendragers als opticiens.