Optometry Giving Sight

Momenteel zijn meer dan 600 miljoen mensen blinden of visueel gehandicapt omdat ze geen toegang hebben tot oogcontroles of zichtcorrectie, zoals een bril.

Optometry Giving Sight wil hier iets aan doen, en wij ook.

Optometry Giving Sight is een internationale organisatie die het zicht van mensen wil verbeteren en in sommige gevallen herstellen. Sinds 2007 hebben zij meer USD 6,5 miljoen gereserveerd of uitgegeven voor 57 projecten in 32 landen, die basisoogverzorging bieden aan meer dan 4 miljoen mensen, meer dan 2614 personeelsleden uit het oogverzorgingsmiddenkader opleiden en helpen om meer dan 1100 oogklinieken en optische laboratoria op te richten.

Hun doel is om blindheid en slechtziendheid te voorkomen door iets te bieden wat velen onder ons voor lief nemen: toegang tot professionele oogcontroles en corrigerende lenzen.

Om deze waardige zaak nog meer te helpen hebben medewerkers van CooperVision wereldwijd $47.137,86 gedoneerd als onderdeel van de World Sight Day Challenge 2012 van Optometry Giving Sight. Dit bedrag is daarna verdubbeld door CooperCompanies, ons moederbedrijf, verhoogd tot $100.000. Daarnaast is CooperVision ook permanente Platinum Global Sponsor.

We hebben het ook voor u gemakkelijk gemaakt om te helpen. We hebben mensen die contactlenzen met korting hebben gekocht, een deel van of de volledige korting op zijn of haar CooperVision-contactlenzen te doneren zodat Optometry Giving Sight hun werk kan blijven doen.